21.1 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSocialPrimele imagini cu blocul ars din Constanța. Totul e scrum!

Primele imagini cu blocul ars din Constanța. Totul e scrum!

Au apărut primele imagini cu blocul ars din Constanța în presa locală, iar fotografiile sunt absolut șocante. Nimeni nu și-ar fi închipuit vreodată că o clădire întreagă ar putea lua foc și arde ca o torță. Este foarte greu de descris în cuvinte ce spaimă teribilă au trăit locatarii. 

Miercuri noapte locatarii unui bloc nou din Constanța au trăit clipe de coșmar care îi va urmări toată viața. Oamenii s-au trezit în miros puternic de fum și amenințați de flăcări. Și-au luat copiii în brațe, au fugit din case e îmbrăcați cu ce aveau pe ei, s-au îngrămădit și s-au călcat în picioare pe scări pentru a-și salva viața. Alții s-au refugiat pe terasa blocului sperând că vor fi salvați de pompieri. Ceea ce, din fericire, s-a și întâmplat. 

Focul a mistuit totul în cale: subsolul imobilului, mașinile parcate în garaj, cele din fața blocului, locuințele oamenilor – totul e carbonizat. Nimic nu a mai putut fi salvat. Iar imaginile sunt cutremurătoare și greu de imaginat. Acolo, pentru câteva minute, s-a dezlănțuit iadul pe pământ!

Primele imagini cu blocul ars din Constanța

Fațada blocului este distrusă. E carbonizată. A ars izolația până la zid. Pereții sunt negri-tăciune. Geamurile apartamentelor sunt sparte. Locuințele fumegă. Mașinile din garajul subteran sunt scrum. Cele parcate în fața imobilului sunt avariate. Zeci de oameni au rămas în preajma sărbătorilor de iarnă, fără agoniseala de-o viață.

imagini blocul ars din Constanța
Incendiul a distrus zeci de apartamente. Sursa foto: Ziua de Constanța

În incendiu au ars complet peste 30 de apartamente. Toate instalațiile au fost și ele avariate sau distruse.

imagini blocul ars din Constanța
Pompierrii au salvat de pe terasa blocului aproape 100 de persoane refugiate din calea flăcărilor. Sursa foto: Cuget Liber

Din fericire nu au existat persoane care să-și fi pierdut viața în flăcări. Însă există 9 răniți: 7 adulți și doi copii. Din primeleinformații, se pare că una dintre victime se află în stare gravă la ATI. oamenii au inhalat fum, iar un locatar dintre cei răniși a suferit arsuri pe 7% din suprafața corpului. În timp ce femei, bărbați și copii se înghesuiau pe scări încercat să iasă din blocul cuprins de flăcări, alții s-au refigiat pe terasă. Pompierii i-ai ajutat să coboare.

imagini blocul ars din Constanța
Focul ar fi izbucnit în urma unui scurt-circuit produs la un panou electric din garajul subteran. Sursa foto: Cuget Liber

25 de mașini aflate în parcarea subterană – locul unde a izbucnit incendiul – sunt carbonizate.

imagini blocul ars din Constanța
Altele câteva autoturism, parcate în fața imobilulu sunt avariate.

oamenii care au rămas fără locuință s-au refugiat la rude și prieteni. Cei care nu au avut unde să se ducă, au fost cazați în Spitalul Modular de pe stadionul Portul.

Între timp, Primăria Constanţa a identificat un bloc cu 23 de apartamente disponibile în caz de nevoie.

SURSA FOTO: Ziua de Constanța, Cuget Liber

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă