6.5 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăPoliticăPrimarul liberal al Lugojului a pornit războiul contra instituțiilor culturale

Primarul liberal al Lugojului a pornit războiul contra instituțiilor culturale

Fostul consilier al lui Iosif Constantin-Drăgan, Claudiu Buciu, ajuns primar în 2020, pe listele PNL, riscă să fie suspendat sau chiar exclus din partid, pe motiv că desființează ilegal o serie de instituții culturale. Astăzi, cochetează cu AUR, susțin surse politice.

Primarul liberal al municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, ar putea fi exclus din PNL, după ce a desfiinţat patru instituţii municipale de cultură, a anunţat, marţi, PNL Timiş.

Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al organizaţiei judeţene PNL Timiş se va întruni săptămâna viitoare pentru a analiza activitatea lui primarului din municipiul Lugoj, Claudiu Buciu, după ce, luni, edilul liberal a desfiinţat Casa de Cultură a Municipiului, Şcoala de Arte “Remus Taşcău”, Galeria de Artă şi Serviciul de Administrare a Cinematografului “Bela Lugosi,” susține Ziua de vest.

Alin Nica: „Voi cere în cadrul BPJ al PNL, suspendarea sa pe cel puțin şase luni”

Alin Nica: “Din punctul meu de vedere, ce a făcut Claudiu Buciu la Lugoj este un abuz şi o nerespectare a valorilor liberale care promovează cultura şi dialogul civic. Voi cere în cadrul BPJ, suspendarea sa pe cel puțin şase luni” a declarat preşedintele PNL Timiş, Alin Nica.

Sancţiunea care îi va fi aplicată va fi supusă dezbaterii Biroului Permanent Judeţean al organizaţiei judeţene PNL Timiş, Claudiu Buciu riscând chiar şi excluderea din partid. Totodată, va fi analizată activitatea consilierilor locali ai PNL Lugoj şi rezultatele organizaţiei municipale a PNL Lugoj.

citește și: Pectoralii liderilor G7 și moartea cailor verzi

Conform proiectelor de hotărâre, cele patru instituţii de cultură se vor desfiinţa, personalul tehnic va fi preluat din data de 1 iulie, în termen de 60 de zile, de aparatul de specialitate al primarului, iar patrimoniul instituţiilor desfiinţate va fi preluat de către Unitatea Administrativă a Municipiului Lugoj.

Claudiu Buciu declara presei locale, zilele trecute, că prin desfiinţarea acestor instituţii “doar scăpăm de oameni care au plătit lăutari din bani publici la chefurile PSD”, întrucât “cei care s-au ocupat de cor sau de teatru (…) nu au atras spre teatrum copiii”.

Primarul din Lugoj şi-a exprimat încă din luna noiembrie 2021 intenţia de a desfiinţa Casa de Cultură a Municipiului, activităţile desfăşurate aici urmând a fi preluate de o direcţie a Primăriei.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...
Ultima oră
Pe aceeași temă