3.7 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeȘtirile zileiPrimarul Iaşiului: Revoluţia nu s-a încheiat, doar a început în 1989

Primarul Iaşiului: Revoluţia nu s-a încheiat, doar a început în 1989

Mihai Chirica a spus, în cadrul unui eveniment organizat la Iaşi pentru comemorarea victimelor Revoluţiei, că ”până când în Parlamentul României nu va mai fi nici un fost comunist care avea funcţii politice, până atunci Revoluţia nu se va fi încheiat”.

”Deci Revoluţia nu s-a încheiat, doar a început în 1989. Astăzi putem vorbi despre România furată, România înşelată, România dezbinată, România lăsată pradă în mâna tututor celor care nu ne vor binele. Şi cine sunt răspunzători? Cei care au furat Revoluţia Română. Iliescu este inculpat cu aceeaşi faptă penală ca şi Ceauşescu. Şi nu este o întâmplare”, a afirmat primarul Iaşiului.

El a susţinut că de pe urma Revoluţiei s-au îmbogăţit în special cei care s-au aflau în preajma lui Ion Iliescu, şi înainte de 1989, dar şi după.

“Câţi dintre revoluţionari sunt îmbogăţiţii României? Cred că nici unul. Toţi au rămas în continuare jertfiţi pe altarul acelor momente. Cine s-a îmbogăţit de pe urma Revoluţiei? Cine s-a privatizat? Aş vrea să ştiu şi eu de ce un singur om (Maricel Popa, actualul lider PSD IaşI – n.r.) a reuşit să cumpere patru mari întreprinderi din Iaşi, între care Tehnoton, Moldoforest şi Vitalef. De ce aceste lucruri au ajuns în mâna unor oameni care au stat la dreapta lui Iliescu în anii ’70. De ce în mâna acestor oameni au ajuns averile statului?“, a afirmat primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Edilul ieşean a mai spus că nu s-a făcut nimic pentru cei care au murit la Revoluţie, iar ”după 1989 s-a furat în continuare, s-a dezbinat şi s-a trântit cu ţara de pământ”.

Cele mai citite

Gregorian Bivolaru, arestat în Franța

Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța într-o amplă acțiune a polițiștilor francezi. Potrivit presei franceze, au mai fost arestați încă 40 de discipoli...
00:00:25

Muncitorii indieni au fost salvați dintr-un tunel prăbușit din Himalaya

Salvatorii i-au scos marți (28 noiembrie) pe toți muncitorii indieni din construcții, 41 la număr, blocați într-un tunel prăbușit din Himalaya, timp de 17...
00:00:41

VIDEO. Salvatorii ajung la muncitorii indieni prinși în tunel

Rudele celor 41 de bărbați care se află de 17 zile într-un tunel din nordul Indiei au declarat că sunt fericite și nerăbdătoare să...
Ultima oră
Pe aceeași temă