13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPrima demisie de ministru în scandalul căminelor. Ministrul Muncii, Marius Budăi, pleacă...

Prima demisie de ministru în scandalul căminelor. Ministrul Muncii, Marius Budăi, pleacă din funcție

Ministrul Muncii, Marius Budăi, va demisiona după ședința de Guvern din 13 iulie 2023.

“Am avut astăzi de dimineaţă o discuţie cu domnul ministru al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunţat despre decizia de a-şi depune demisia la finalul acestei şedinţe. Din punctul meu de vedere, este un gest de onoare pentru care îi mulţumesc şi sunt convins că aceasta este reacţia firească a unui decident politic într-o asemenea criză, este reacţia firească în orice democraţie consolidată a Europei”, a declarat, la începutul ședinței de guvern, premierul Ciolacu.

Decizia lui Budăi este cea mai importantă demisie în scandalul căminelor de bătrâni, scandal care zguduie România.

În funcția de ministru al Muncii se va afla, interimar, vicepremierul Marian Neacșu. Un nou ministru al Muncii ar putea fi anunțat la începutul săptămânii viitoare. Conform înțelegerii din Coaliția de guvernare, postul de ministru al Muncii este atribuit PSD.

Marius Budăi era ministru al Muncii din noiembrie 2022, din vremea guvernului Ciucă. Budăi și-a menținut funcția și în guvernul Ciolacu.

Acum două zile, președintele Iohannis a calificat situația persoanelor din căminele de bătrâni drept o “rușine națională”. Dintre persoanele care erau cazate în asemenea cămine, cea mai grea situație o aveau persoanele cu handicap. Președintele Iohannis a cerut “măsuri politice” împotriva acelor demnitari care nu și-au îndeplinit atribuțiile. Totuși, șeful statului a evitat să se pronunțe dacă sunt necesare demisii sau demiteri printre membrii Guvernului.

Un alt ministru extrem de criticat în ultimele zile este ministrul Familiei, Gabriela Firea. Până în prezent, Gabriela Firea a susținut că nici ea, nici rudele ei nu sunt vinovate în acest scandal.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă