28 C
Bucharest
Sunday, 24 September 2023
HomeEconomieEconomie internaționalPrețurile petrolului sunt stabile luni, 29 Mai

Prețurile petrolului sunt stabile luni, 29 Mai

Contractele futures pe țițeiul WTI au inversat câștigurile timpurii pentru a tranzacționa puțin sub 73 de dolari pe baril luni, 29 Mai, 2023.

Aceasta vine ca urmare a mulțumirii investitorilor. Aceștia au salutat o înțelegere provizorie privind plafonul datoriei SUA.

Cu toate acestea, au persistat îngrijorările cu privire la impactul asupra cererii din cauza unei redresări economice lente din China și a perspectivei unor rate mai mari ale dobânzilor, în special în SUA.

Activitatea de tranzacționare este de așteptat să fie limitată, deoarece piețele sunt închise în SUA, Marea Britanie și alte țări europene.

Investitorii se pregătesc, de asemenea, pentru o viitoare reuniune a OPEC+, la sfârşitul acestei săptămâni.

În urma unui avertisment din partea ministrului Energiei al Arabiei Saudite, prinţul Abdulaziz bin Salman, să „aveți grijă” la potenţialele consecinţe pentru vânzătorii în lipsă.

Între timp, viceprim-ministrul rus Alexander Novak a declarat că nu anticipează noi măsuri din partea OPEC+, deoarece grupul a implementat recent reduceri de producție în această lună. Săptămâna trecută, prețul petrolului a crescut cu aproape 1,4%.

Se așteaptă ca țițeiul să se tranzacționeze la 73,72 USD/BBL până la sfârșitul acestui trimestru, conform modelelor macro globale ale Trading Economics și a așteptărilor analiștilor. În așteptare, estimăm că se va tranzacționa la 81,36 în 12 luni.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Accident grav pe DN2, între Vrancea și Buzău. Trafic blocat

Un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule a avut loc duminică, la limita judeţelor Buzău şi Vrancea, pe DN 2, la...

Țara europeană unde tinerii nu vor mai avea voie să fumeze. Li se va interzice prin lege

Această măsură este luată în calcul în Marea Britanie.Rishi Sunak, premierul Marii Britanii, are în vedere introducerea unora dintre cele mai dure măsuri...

Securitatea României, a Republicii Moldova și a Ucrainei sunt interconectate, afirmă președintele Iohannis

Securitatea României, a Republicii Moldova și a Ucrainei sunt "puternic interconectate", a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul evenimentului World Leaders Forum. Șeful statului român...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies