-0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeInternaționalPreședinții României și Republicii Moldova sunt invitați la Încoronarea Regelui Charles

Președinții României și Republicii Moldova sunt invitați la Încoronarea Regelui Charles

Președinții Klaus Iohannis și Maia Sandu se află pe lista șefilor de stat care au fost invitați la Londra să asiste la Încoronarea Regelui Charles al III-lea.

Momentul principal al ceremoniei va avea loc în ziua de sâmbătă, 6 mai 2023.

Cu prilejul acestei vizite în Anglia, președinții României și Republicii Moldova vor avea și întâlniri cu cetățeni ai României și Republicii Moldova care trăiesc în Marea Britanie.

Președinția României a anunțat că președintele Iohannis va participa, în seara zilei de 5 mai, la recepția oferită de Majestatea Sa Regele Charles al III-lea, la Palatul Buckingham. La această recepție vor participa șefii de delegații. Apoi, în ziua de 6 mai, președintele Iohannis va participa la ceremonia încoronării Majestății Sale Regele Charles al III-lea și a Reginei Camilla. Ceremonia din ziua de 6 mai va începe, la ora 13, la Westminster Abbey.

Președinția Republicii Moldova a confirmat, la rândul ei, că șefa statului, Maia Sandu, va asista la ceremonia din data de 6 mai.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fonduri de până la 10 milioane euro pe proiect pentru investiții în procesare la AFIR

Ministerul Agriculturii va lansa în data de 20 decembrie 2023 două sesiuni de finanțare pentru intervenții din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 destinate...

CSO Voluntari, în „sferturile” Cupei Challenge

Formația feminină de volei CSO Voluntari 2005 s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Challenge, după ce a surclasat echipa sârbă ZOK Ub...
Ultima oră
Pe aceeași temă