10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPreședintele Iohannis participă la Summit-ul UE - America Latină

Președintele Iohannis participă la Summit-ul UE – America Latină

Președintele României, Klaus Iohannis, participă, în perioada 17 – 18 iulie 2023, la Summit-ul UE – America Latină, care se desfășoară la Bruxelles.

Summitul Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene (UE-CELAC) se deschide oficial în ziua de 17 iulie la ora 16,50 (ora României). Lucrările continuă a doua zi, 18 iulie.

Scopul principal al reuniunii este relansarea parteneriatului UE – CELAC, în contextul evoluţiilor geopolitice internaţionale complexe, în special în contextul războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei. Zona Americii Latine are legaturi vechi și puternice cu unele țări din Europa Occidentală.

Pe de altă parte, Rusia își crește influența în zonă. Cel mai cunoscut partener al Rusiei din această zonă este Brazilia, care face parte, alături de Rusia, din grupul BRICS.

Președintele Iohannis a efectuat un turneu prin mai multe țări din America de Sud, acum câteva săptămâni. Una dintre țările vizitate de delegația României a fost Brazilia.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Demitere suspectă a vicepreședintelui grupului GRAMPET. Investitori ruși ar încerca să cumpere fabrici din România

Președintele grupului GRAMPET, Gruia Stoica, un foarte important transportator feroviar privat de marfă din România, a transmis că l-a demis pe vicepreședintele grupului, Călin...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...
Ultima oră
Pe aceeași temă