17.6 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăMediuCriza climaticăPreședintele Iohannis este la Sharm El-Sheikh, la summit-ul de mediu

Președintele Iohannis este la Sharm El-Sheikh, la summit-ul de mediu

Președintele Klaus Iohannis participă, timp de două zile, la summit-ul de mediu din Egipt, de la Sharm El-Sheikh.

Summit-ul implementării climatice se desfășoară în contextul celei de a 27-a Conferinţe a Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27).

“Preşedintele Klaus Iohannis sprijină efortul global de combatere a cauzelor şi efectelor schimbărilor climatice, perspectivă care va fi subliniată şi în dezbaterile prilejuite de acest eveniment care se desfăşoară la cel mai înalt nivel, în prezenţa a peste 100 de şefi de stat şi de guvern”, anunță un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Conferința din Egipt a fost deschisă de secretarul general al ONU, António Guterres, fost premier al Portugaliei. La summit-ul din Egipt participă circa 120 de șefi de stat sau de guvern.

Educație de mediu la Sharm El-Sheikh

Președintele României și premierul Cehiei, Petr Fiala, vor co-prezida un eveniment pe tema promovării educaţiei privind schimbările climatice. Dezbaterea din Egipt privind educația de mediu are loc după ce, în iunie 2022, în România s-a lansat un raport intitulat “Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”.

Cea mai recentă conferință de acest gen a fost COP26, în anul 2021, la Glasgow.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...
Ultima oră
Pe aceeași temă