10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Președintele Iohannis, de Ziua Aviației, spune că Armata a primit aeronave de ultimă generație

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, un mesaj în cinstea Zilei Aviației, 20 iulie, în care afirmă că Armata Română a primit în dotare „noi tipuri de aeronave de ultimă generație” și „sisteme performante de armament”.

„Forțele Aeriene ale României sunt astăzi o categorie modernă de forțe ale armatei, cu structuri aflate în plin proces de consolidare a capacității operaționale, ca urmare a creșterii, în ultimii ani, a cheltuielilor pentru Apărare până la 2% din PIB, precum și a introducerii în dotare a noi tipuri de aeronave de ultimă generație și a unor sisteme performante de armament”, menționează mesajul transmis de președintele României.

„Forțelor Aeriene le revine un rol major în consolidarea capacității de apărare a țării noastre, fiind apte să execute misiuni complexe de apărare a spațiului aerian al României, să efectueze misiuni de transport aerian la mare distanță, precum și misiuni de salvare-evacuare şi pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale, în sprijinul autorităților civile, la nivel național sau local.

Această categorie de forțe ale Armatei execută însă și misiuni în cadrul NATO, conform misiunilor și obligațiilor pe care și le-a asumat țara noastră, militarii Forțelor Aeriene fiind, astfel, foarte buni ambasadori ai României, apreciați de aliații și partenerii noștri”, precizează mesajul șefului statului.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apărării Naționale (MApN), ceremoniile dedicate Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene se vor desfășura, în ziua de 20 iulie 2021, fără aeronave militare în zbor.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă