7.4 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăPoliticăPreședintele Iohannis ar avea două zile libere în America de Sud

Președintele Iohannis ar avea două zile libere în America de Sud

Președintele Klaus Iohannis ar avea două zile libere pe parcursul vizitelor sale în America de Sud, vizite care includ Brazilia, Chile și Argentina.

În programul postat pe internet de Administrația Prezidențială a României există și rubrica “Agenda Președintelui”. Conform acestui document, cele mai recente evenimente din programul public al președintelui Iohannis au fost la data de 22 aprilie 2023, adică sâmbătă. Următoarele evenimente din programul șefului statului român sunt în ziua de marți, 25 aprilie. Deci în zilele de 23 și 24 aprilie (duminică și luni), președintele Iohannis ar avea timp liber în America de Sud.

Ultima activitate publică a șefului statului român fusese în Chile, la data de 22 aprilie, la ora 17. Acea activitate a fost un dejun oficial alături de președintele Republicii Chile, Gabriel Boric. Înaintea dejunului oficial, cei doi președinți au avut convorbiri la Palatul Prezidențial La Moneda din Santiago de Chile.

După cele două zile, 23 și 24 aprilie, fără program oficial, în ziua de marți, 25 aprilie, programul oficial reîncepe abia la amiază. Astfel, la 25 aprilie, la ora 16,40 (ora Argentinei), este menționată o ceremonie la Monumentul Generalului San Martin din Buenos Aires. Apoi, la ora 17, președintele României va fi primit de președintele Republicii Argentina, Alberto Fernández. Ultimele elemente din programul oficial sunt anunțate pentru ziua de 25 aprilie, în Argentina.

Iohannis ar avea două zile libere pe parcursul unei călătorii de zece zile

Programul anunțat oficial al șefului statului român nu oferă informații despre durata transportului între țările vizitate. În mod evident, pe timpul în care nu sunt indicate activități oficiale se desfășoară și transportul. În cazul de față, a fost un zbor între România și Brazilia, la data de 17 aprilie. Apoi un transport între Brazilia și Chile și altul între Chile și Argentina. După Argentina, președintele Iohannis și delegația lui ar urma să revină în România. Sosirea în România ar avea loc în ziua de 26 aprilie 2023.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Grindeanu veste bună despre construcția autostrăzii Pașcani- Suceava

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat joi Studiul de Fezabilitate al autostrăzii Pașcani- Suceava, anunță ministrul Sorin Grindeanu. Documentul fusese avizat săptămâna trecută...

Marcel Ciolacu anunță deblocarea a 2000 de posturi din sănătate și asistență socială

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, deblocarea a 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială, menţionând că Guvernul continuă să aducă soluţii...

Semnale de alarmă și propuneri clare în urma dezbaterii FACIAS intitulată „FISC vs. Cetățean” de la Palatul Parlamentului

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a organizat astăzi, 22 februarie, la Parlament, dezbaterea „FISC versus Cetățean”. Pornind de la numeroasele inechități...
Ultima oră
Pe aceeași temă