22.8 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalPreședintele Biden ar dori ca viitorul secretar general NATO, după Stoltenberg, să...

Președintele Biden ar dori ca viitorul secretar general NATO, după Stoltenberg, să fie Ursula von der Leyen

Președintele SUA, Joe Biden, ar dori s-o convingă pe Ursula von der Leyen, care în prezent este președinta Comisiei Europene, să accepte funcția de secretar general NATO, în anul 2024.

Informația privind intențiile lui Biden este prezentată de presa din Marea Britanie. Conducerea NATO a decis ca mandatul lui Jens Stoltenberg în funcția de secretar general al Alianței Atlantice să fie din nou prelungit. Drept urmare, Stoltenberg va rămâne la conducerea NATO până în octombrie 2024. Dar nici în acel moment, se pare, războiul din Ucraina nu va fi încheiat. Drept urmare, NATO va avea nevoie de un politician cu experiență care să preia conducerea Alianței, după Stoltenberg.

Ursula von der Leyen provine din Germania. Ea are avantajul că, pe lângă engleză, vorbește fluent și limba franceză, ceea ce i-ar atrage și susținerea președintelui Franței. Înainte să preia conducerea Comisiei Europene, von der Leyen a fost ministru al Apărării în Germania.

Cu privire la posibilul succesor al lui Stoltenberg, s-au făcut deja speculații. Unul dintre numele vehiculate fusese chiar cel al președintelui României, Klaus Iohannis.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă