1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaPremieul polonez Mateusz Morawiecki l-a pus la punct pe Volodimir Zelenski privind...

Premieul polonez Mateusz Morawiecki l-a pus la punct pe Volodimir Zelenski privind comerțul cu cereale

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki şi-a intensificat criticile faţă de declaraţiile recente ale preşedintelui ucrainean Volodmir Zelenski la Adunarea Generală a ONU, în disputa privind comerţul cu cereale, transmite sâmbătă dpa, potrivit agerpres.ro.

‘Vreau să-i spun preşedintelui Zelenski că nu trebuie să-i mai insulte niciodată pe polonezi, aşa cum a făcut-o zilele trecute în apariţia sa la Naţiunile Unite’, a declarat Morawiecki vineri seară, potrivit agenţiei PAP.

Recenta retorică tăioasă dinspre Polonia survine cu câteva săptămâni înaintea alegerilor legislative ce vor avea loc în această ţară pe 15 octombrie.

Comisia Europeană a decis recent să nu prelungească interdicţia privind importurile de cereale ucrainene în Polonia, Ungaria, Slovacia, România şi Bulgaria.

Polonia, Slovacia şi Ungaria au decis ulterior să impună unilateral măsuri restrictive, pentru a-şi proteja fermierii de competiţia din partea importurilor în creştere semnificativă din Ucraina.

Făcând aluzie la aceasta, Zelenski a declarat la ONU că este alarmat de cum ‘un teatru politic’ legat de importuri de cereale între aliaţi joacă în favoarea Moscovei.

Morawiecki a subliniat că Ucraina opreşte o invazie rusă, adăugând că prioritatea Europei ar trebui să fie să se înarmeze ea însăşi şi să ajute prin a transporta arme pentru Ucraina.

Hub-ul logistic de la Rzeszow, din sud-estul Poloniei, este operaţional şi va continua să funcţioneze în cooperare cu aliaţii, a spus el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă