7 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPremierul și patru miniștri sunt convocați la Cotroceni. Se decid noi măsuri...

Premierul și patru miniștri sunt convocați la Cotroceni. Se decid noi măsuri împotriva pandemiei

Șeful statului i-a convocat, luni, la Palatul Cotroceni pe prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, precum şi pe şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul de Interne, secretarul de stat Raed Arafat.

Şedinţa va avea loc la ora 12,00, a anunțat Administraţia Prezidenţială.

În acest moment se împlinesc două luni de la primul caz de coronavirus înregistrat pe teritoriul României. Țara noastră are în acest moment peste 11.000 de cazuri de infectare confirmate, dintre care 619 decese.

România este încă pe panta ascendentă a pandemiei iar vârful acesteia este așteptat în jurul datei de 1 mai. Un al doilea val al epidemiei de coronavirus ar putea fi consemnat în această toamnă.

Pe de altă parte, șeful statului a anunțat că nu va mai prelungi starea de urgență în România, astfel că această măsură excepțională va înceta la data de 15 mai 2020.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Bilanț COVID, 27 noiembrie: Peste 1.700 noi cazuri de infectare

Bilanț COVID, 27 noiembrie 2021: 1.727 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au fost raportate 180...

Derby-ul Universitatea Craiova- FCSB va avea spectatori doar până la pauză

Derby-ul dintre Universitatea Craiova şi FCSB se va juca cu spectatori, dar doar până la pauză. Recent măsurile anti-pandemice au fost relaxate astfel încât...

Droguri și curieri. Rețeta perfectă pentru o “pizza vegetariană”

Traficanții de droguri vin cu noi idei. Droguri livrate prin curier. Este noua idee a unui traficant din București. Bărbatul livra canabis, cocaină și ecstasy...
Ultima oră
Pe aceeași temă