9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviuPremierul Japoniei, evacuat, după o explozie în timpul discursului său

LIVE UPDATE Premierul Japoniei, evacuat, după o explozie în timpul discursului său

UPDATE: Un bărbat în vârstă de 24 de ani a fost arestat după ce o bombă fumigenă a explodat în timpul unui miting electoral la care era prezent şi premierul japonez Fumio Kishida, au relatat media locale.

Şeful executivului japonez este în siguranţă. În incident nu a fost rănită nicio persoană.

Liderul japonez intenţiona să rostească un discurs de susţinere a unui candidat al Partidului Democrat Liberal (LDP) în alegerile locale.

În iulie anul trecut, Shinzo Abe, predecesorul lui Kishida, a fost împuşcat mortal pe stradă în timpul unui miting electoral în oraşul Nara. Atacul a provocat o undă de şoc în întreaga lume.

În incidentul de astăzi, bomba fumigenă a fost aruncată dintr-o mulţime de câteva sute de oameni. Potrivit martorilor prezenţi, explozia s-a produs la câteva secunde după ce presupusul autor al atacului fusese imobilizat la sol.

Premierul japonez Fumio Kishida a fost evacuat după ce s-a auzit o explozie urmată de o degajare de fum în timp ce ţinea un discurs în departamentul Wakayama (vestul ţării), au raportat sâmbătă media locale.

Premierul nipon este teafăr şi nevătămat, iar un individ a fost arestat la faţa locului, a informat postul naţional de televiziune NHK şi alte media japoneze. 

Citește și:

În Japonia sună sirenele de avertizare după ce Coreea de Nord a lansat mai multe rachete

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Profitul în fața siguranței vieții umane

De dragul profitului, dezvoltatorii imobiliari ignoră legile și expun clienții pericolelor mortale. În ciuda avertismentelor, instituțiile rămân pasive, iar specialiștii avertizează asupra unui...

Cum și-au aranjat candidaturile prefectul George Lazăr și deputatul Laurențiu Leoreanu

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a lansat ieri candidaţii liberali la primăria municipiilor Roman și Piatra Neamţ, dar şi candidatura la preşedinția Consiliul Judeţean Neamț,...

Ciucă, vizită oficială în Chișinău

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, se va afla, astăzi, într-o vizită oficială la Chişinău, capitala Republicii Moldova.Vizita debutează cu o întâlnire cu preşedintele Parlamentului Republicii...
Ultima oră
Pe aceeași temă