24.4 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeȘtirile zileiÎn Japonia sună sirenele de avertizare după ce Coreea de Nord a...

În Japonia sună sirenele de avertizare după ce Coreea de Nord a lansat mai multe rachete

Japonia a pus în funcțiune sirenele de avertizare după ce Coreea de Nord a lansat mai multe rachete către țara insulară.

Autoritățile din Japonia au emis un avertisment de evacuare de urgență pentru locuitorii insulei din nord Hokkaido, în urma lansării rachetelor nord-coreene, joi (13 aprilie) dimineață.

Autoritățile japoneze au retras ulterior alerta pentru insula Hokkaido când au stabilit că racheta nu va cădea în apropiere.

Japonia a dat drumul la sirenele de avertizare după ce Coreea de Nord a trimis mai multe rachete de la o depărtare de 1000 km

Videoclipul obținut de Reuters arăta curtea din spate a unui complex cu sunetul unei sirene care suna, urmat de un anunț.

Racheta a zburat aproximativ 1.000 km (620 mile), a declarat armata sud-coreeană. Racheta a fost lansată la 7:23 a.m. (22:23 GMT miercuri) din apropiere de Phenian, au declarat șefii de stat major din Coreea de Sud, ceea ce înseamnă că ar fi putut fi lansată de pe un aeroport internațional din apropierea capitalei, un loc important pentru lansarea de rachete mari, din 2017.

VIDEO: Ce pot însemna silozurile de rachete nord-coreene pentru apărare

Yang Uk, cercetător la Institutul Asan pentru Studii Politice din Seul, explică de ce ar putea însemna, de asemenea, că alte țări vor avea mai puțin timp de avertizare înainte de o lansare. Presupusa utilizare de către Coreea de Nord a unui siloz în ultimul său test de rachetă a avut ca scop creșterea vitezei și fiabilității lansărilor în viitoarele teste ICBM.

Presa de stat a calificat lansarea de duminică a rachetei KN-23 cu combustibil solid, o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune (SRBM), cea mai recentă din seria recentă de teste cu rachete a țării izolate, un element al exercițiilor care simulează un contraatac nuclear împotriva SUA și a Coreei de Sud.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

ANM a publicat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni

Meteorologii estimează că temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă până spre finalul lunii octombrie. Cantităţile de precipitaţii...

Ce au văzut pelerinii în curtea Mănăstirii Prislop, chiar lângă mormântul lui Arsenie Boca. Vestea s-a răspândit rapid

Toamna aduce mai puțini pelerini la Mănăstirea Prislop din Hunedoara (video), însă oaspeții așezământului înființat în urmă cu șase secole, găsesc așezarea cu...

Accident dramatic și stupid în Brașov: Doi tineri de 19 ani au murit pe loc după ce s-au ciocnit cu motocicletele

 Doi tineri de 19 ani au murit în timpul unei curse cu motociclete enduro, pe un drum de pământ într-o localitate din judeţul...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies