28 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeInternaționalPremierul grec Mitsotakis a transmis că alegerile generale vor avea loc în...

Premierul grec Mitsotakis a transmis că alegerile generale vor avea loc în mai

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat marţi seară, trei săptămâni după o catastrofă feroviară care a condus la numeroase manifestaţii împotriva guvernului său, că alegerile generale vor avea loc în mai, fără a preciza data exactă, transmite AFP.

“Pot să vă spun cu siguranţă că alegerile vor avea loc în mai”, a afirmat liderul partidului conservator Noua Democraţie într-un interviu acordat canalului de televiziune privat Alpha, în contextul în care coliziunea coliziunea a două trenuri care a făcut 57 de morţi pe 28 februarie a suscitat un val de furie în ţară cu zeci de mii de persoane pe străzi.

Mandatul guvernului conservator, aflat la putere de aproape patru ani, expiră la începutul lui iulie, potrivit Constituţiei, conform agerpres.ro.

După cum au relatat mai multe media, guvernul plănuise iniţial să organizeze alegeri în aprilie, dar ciocnirea frontală a două trenuri, cel mai grav accident feroviar din istoria ţării, a şocat Grecia şi a constrâns guvernul să-şi revizuiască planurile.

Premierul Mitsotakis vrea ca alegerile generale să fie în luna mai, după accidentul catastrofal de tren din luna februarie

Accidentul a fost atribuit în primul rând şefului de gară aflat de serviciu în acea seară. El a fost inculpat şi arestat preventiv.

Dar experţi şi media au arătat cu degetul responsabilităţile guvernului Kyriakos Mitsotakis care timp de patru ani nu a reuşit să facă faţă problemelor cronice ale căilor ferate.

Criticat vehement pentru gestionarea considerată dezastruoasă a acestui accident, premierul a promis “transparenţă absolută” în ancheta judiciară.

Grecia era deja în perioada preelectorală după ce vara trecută a izbucnit scandalul interceptărilor telefonice care a dat o lovitură gravă guvernului.

De atunci, opoziţia de stânga a cerut constant demisia guvernului şi organizarea de alegeri anticipate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Descinderi la o grupare de infractori din tată în fiu, specializată în șantaj, camătă și trafic de minori

În cursul anului 2019, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Argeş s-a constituit o grupare pe baza unor relaţii de familie (tatăl în calitate...

Polițistă rămasă în funcție timp de 3 ani, după ce a furat haine dintr-un mall. Hoția comisă a doua zi după ce a primit...

Potrivit informațiilor apărute în presa din Moldova, polițista a fost prinsă în flagrant de un paznic, în luna iulie a anului 2020, la...

Cum faci cel mai sănătos magiun de prune. Rețeta lui Radu Anton Roman

„Se grijesc fructele (se spală, se scot sâmburii), se pun la fiert într-o tingire cu fundul gros, dar nu direct pe plită, ci...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies