13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentPremierul Ciolacu vrea mai multe demisii și demiteri și chiar "desființări de...

Premierul Ciolacu vrea mai multe demisii și demiteri și chiar “desființări de instituții” în scandalul căminelor

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat să continue demisiile sau demiterile în rândul funcționarilor care sunt vinovați de situația dezastruoasă a căminelor de bătrâni.

În plus, șeful Guvernului cere “desființări de instituții”.

Șeful Executivului a condus ședința de Guvern din data de 20 iulie 2023, apoi a transmis un mesaj public pe internet, legat de problema căminelor de bătrâni.

“Suntem la finalul controalelor la nivel național din centrele de bătrâni, copii și persoane cu dizabilități. Există deja date și fapte clare, care ne obligă să luăm decizii ferme.

Am cerut o nouă serie de demiteri și demisii în rândul celor care se fac vinovați de această situație de netolerat. Sunt județe unde s-au găsit centre fără autorizație, dar și centre care funcționau clandestin sub ochii funcționarilor statului.

Demiterile și demisiile sunt necesare, dar nu rezolvă decât o parte a problemei. Urmează cealaltă parte, esențială: modificarea legislației privind acreditarea, licențierea, monitorizarea și controlul acestor cămine! Trebuie să desființăm cu totul instituții care s-au dovedit incapabile să facă față!”, a subliniat premierul Ciolacu în mesajul postat pe facebook.

Acțiunile de verificare la nivel național vin după ce un europarlamentar ceruse un audit la toate azilele finanțate din bani europeni.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă