15.5 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internăPremierul Ciolacu, OMV Petrom și Romgaz prezintă proiectul Neptun Deep

Premierul Ciolacu, OMV Petrom și Romgaz prezintă proiectul Neptun Deep

Premierul Marcel Ciolacu va prezenta, în dimineața zilei de joi, 22 iunie 2023, o declarație publică referitoare la proiectul Neptun Deep.

Neptun Deep va realiza exploatarea gazelor din Marea Neagră. Zăcământul se află la 160 de kilometri de țărmul românesc. Primele cantități de gaz din Neptun Deep ar putea fi livrate în anul 2027. Teoretic, România ar putea deveni cel mai important producător de gaze din UE.

Declarația premierului Ciolacu va fi prezentată la Palatul Victoria la ora 10, a anunțat Guvernul României. La eveniment vor participa și reprezentanți ai companiilor OMV Petrom și Romgaz.

Luni, premierul avusese o întâlnire cu Alfred Stern, CEO OMV AG, și Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

După declarația premierului referitoare la Neptun Deep, la Palatul Victoria se va desfășura o ședință de Guvern.

Amintim că, în noiembrie 2022, și președintele Iohannis prezentase un punct de vedere cu privire la Neptun Deep. La acel moment, șeful statului se întâlnise cu o delegaţie a OMV Petrom, condusă de preşedintele Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Alfred Stern.

Chiar președintele Iohannis susține proiectul Neptun Deep

“Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat importanţa strategică a acestui proiect pentru România şi a solicitat conducerii OMV începerea cât mai rapidă a exploatărilor offshore în cadrul perimetrului deţinut de Romgaz şi OMV Petrom, având în vedere că legea offshore este una favorabilă şi se află în vigoare”, anunța Administrația Prezidențială. La întâlnirea cu șeful statului, conducerea OMV a prezentat stadiul proiectului, asumându-și angajamentul de a adopta decizia finală de investiţie la mijlocul anului 2023.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...

o candidatură așteptată declarații o atitudine deschisă

Într-o mișcare deloc surprinzătoare, Cristian Popescu Piedone, edilul sectorului 5, și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei în cadrul alegerilor viitoare. Cu declarații hotărâte...

Programul Noua Casă 2024 ia start. Care sunt noutățile

Programul Noua Casă 2024 a devenit operaţional, după ce plafonul de garantare aprobat de Ministerul de Finanţe, în valoare de un miliard de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă