29.4 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSocialEvenimentPremierul Ciolacu a convocat mai mulți miniștri pentru a rezolva scandalul căminelor...

Premierul Ciolacu a convocat mai mulți miniștri pentru a rezolva scandalul căminelor de bătrâni

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, duminică, 9 iulie 2023, mai mulți miniștri, dintre cei ale căror instituții pot interveni în scandalul căminelor de bătrâni.

Guvernul României a anunțat o “Întâlnire de lucru cu Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Alina Gorghiu, ministrul Justiției, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, și reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Inspecției Sanitare de Stat”.

Întâlnirea de la Palatul Victoria începe duminică la ora 14.

După cum a informat, în premieră, ziarul România Liberă”, miniștrii Gabriela Firea și Marius Budăi erau avertizați, încă din februarie 2023, despre problemele bătrânilor din cămine. Cei doi miniștri primiseră, în februarie 2023, o interpelare parlamentară pe acest subiect.

Ștefan Godei, președintele asociației care administra câteva cămine de bătrâni din județul Ilfov, este acum arestat preventiv. Alte persoane sunt cercetate sub control judiciar. Pe de altă parte, o consilieră a ministrului Familiei, Gabriela Firea, are calitatea de martor în dosar. Consiliera a fost suspendată din funcția pe care o deținea la cabinetul ministrului Firea.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ostilitățile Israel-Hezbollah alimentează temerile de extindere a războiului din Gaza

Israelul și Hezbollah au schimbat focuri de artilerie transfrontaliere, pe măsură ce temerile privind un conflict regional au crescut după ce Israelul a dezvăluit...

Aderarea totală a României și Bulgariei în Schengen, prioritate la nivel declarativ, dar absentă din planul Ungariei     

Ungaria, care preia președinția Consiliului UE la 1 iulie, a promis că va lucra pentru intrarea Bulgariei și României în Schengen, aceasta fiind una...

Organizatorul galelor  Kombat London, o nouă funcție

John Smith a fost numit Președinte Regional al Sindicatului Național al Polițiștilor Smart Pol pentru Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. A...
Ultima oră
Pe aceeași temă