14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSocialPrefectul Capitalei spune că retrocedarea unei părţi din Parcul IOR a fost...

Prefectul Capitalei spune că retrocedarea unei părţi din Parcul IOR a fost realizată cu acte false

Prefectul Capitei Rareş Hopincă şi candidat al PSD la Primăria Sectorului 2, Rareş Hopincă, a anunţat că există suspiciuni că retrocedarea Parcului IOR ar fi fost realizată cu acte false.

„În urma activităţilor desfăşurate, am constatat că există suspiciuni că retrocedarea unei părţi din Parcul IOR a fost realizată prin utilizarea unor documente false. După depunerea acţiunii în instanţă de către mine, în octombrie 2023, pentru anularea dispoziţiilor de retrocedare a Parcului IOR, am solicitat Autorităţii Naţionale pentru Restituire Proprietăţilor (ANRP) să desfăşoare un control de fond pe toate documentele ce au stat la baza celor două dispoziţii pentru retrocedarea unei părţi din Parcul IOR”, a declarat Rareş Hopincă, într-o declaraţie de presă susţinută, marţi la Prefectura Capitalei.

El a adăugat că a primit, luni, raportul ANRP realizat „într-un orizont de timp de latru luni care a verificat o serie întreagă de documente de la multe instituţii ale statului şi o serie de documente primite în timpul controlului de la persoane fizice”.

„Constatările din raport sunt extrem de grave, dar din raţiuni ce ţin de strategia în cadrul procesului, pentru a maximiza şansele de a anula cele două dispoziţii, nu-l voi face public, ci voi cita anumite aspecte din acest raport. Retrocedarea Parcului IOR s-a făcut într-o manieră abuzivă, fiind constatat un lung şir de posibile infracţiuni şi încălcări ale procedurilor stabilite de lege. Din punctul meu de vedere, una dintre cele mai grave infracţiuni săvârşite în această procedură este constatarea unor semnături ce par a fi false”, a mai spus Hopincă.

Acesta a mai explicat că raportul consemnează faptul că o semnătură din acest dosar, a unei singure persoane, ar fi diferită, în notificări distincte, şi ar fi nevoie de investigaţii suplimentare. Astfel, Hopincă a punctat că va trimite raportul la instituţii abilitate, pentru anchetă.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă