17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPolonia începe ridicarea unei bariere permanente la frontiera UE cu Belarus

Polonia începe ridicarea unei bariere permanente la frontiera UE cu Belarus

Polonia intenţionează să înceapă marţi construirea unei bariere permanente la frontiera externă a UE cu Belarus, relatează dpa.

De luni de zile, mii de migranţi încearcă să ajungă în UE, de obicei prin Belarus până în Polonia sau statele baltice.

Minsk-ul este acuzat că a încurajat mii de migranţi din Orientul Mijlociu să intre ilegal în UE, în special prin Polonia, pentru a o destabiliza. Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko neagă ferm, primind sprijinul Moscovei, principalul său aliat.

Polonia vrea construcția unei bariere permanente între UE și Belarus după ce a ridicat un gard temporar

Graniţa Poloniei cu Belarus are 418 kilometri lungime. La sfârşitul lunii august, soldaţi au ridicat deja un gard temporar de aproximativ 2,5 metri înălţime, folosind sârmă ghimpată, conform agerpres.ro.

Gardul urmează să fie înlocuit cu o barieră permanentă de 5,5 metri înălţime, dotată cu detectoare de mişcare şi camere. Pentru acest proiect a fost alocat un buget de aproximativ 366 milioane de euro (413,98 milioane de dolari).

În noiembrie, comisarul Consiliului Europei pentru drepturile omului, Dunja Mijatovici, a cerut stoparea retrimiterii controversate de migranţi de către Polonia spre Belarus.

„Am ascultat personal relatările înspăimântătoare de suferinţe extreme ale persoanelor disperate care au petrecut săptămâni, chiar luni, în condiţii sordide şi extreme, în frigul şi umiditatea pădurilor, din cauza acestor retrimiteri”, a declarat ea într-un comunicat.

Potrivit media poloneze, cel puţin 11 migranţi au decedat de la începutul crizei în această vară. Polonia a organizat în luna noiembrie prima înhumare a unuia dintre migranţi – un adolescent sirian care se înecase în râul Bug aflat la frontieră.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

25 mai 2022, termen pentru depunerea Declarației Unice

25 mai 2022, este termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).Declarația unică se completează...

A rămas la aceeași părere. Ciolacu spune că impozitul progresiv trebuie introdus

Marcel Ciolacu, președintele PSD, își menține părerea. Crede că impozitul progresiv trebuie introdus. Ciolacu a mai spus că ar trebui măcar procedurile realizate. Acesta s-a...

Metroul – chilipir pune vieți în pericol

Conducerea Metrorex a încercat să ascundă gravitatea incidentului din apropierea stației Piața Romană, declarându-l “frână”. Defecțiunea care, fără îndoială, a condus la izbucnirea unui incendiu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă