9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăUSR PLUS l-ar lăsa pe Teohari să candideze, dar listele au fost...

USR PLUS l-ar lăsa pe Teohari să candideze, dar listele au fost deja depuse

Acesta fusese votat în cadrul filialei pentru fi primul pe lista de candidaturi pentru Camera Deputaților, însă Comisia de integritate nu i-a dat permisiunea de a candida pentru că se poziționase critic la adresa conducerii partidului. 

Decizia nu are însă efect practic, pentru că listele pentru Diaspora au fost deja depuse la Biroul Electoral Central. Vlad Teohari susține că există două variante în care ar putea reveni pe lista de candidați.

Comitetul Politic al USR a invalidat avizul negativ de integritate primit de la Comisia Națională de Arbitraj, împreuna cu decizia Biroului Național de invalidare, a scris Teohari pe Facebook. „Este tardiv, pentru că în momentul de față listele diasporei sunt închise. Aș fi apreciat mai mult acest gest dacă era făcut mai repede și să îmi permită eventuala candidatură, conform statutului USR și fără presiune publică,” a scris Teohari.

Există două variante prin care ar mai fi posibil ca el să mai revină pe liste.

1. Alegeri 6 decembrie – Tribunalul București va accepta contestația lui Teohari și va obliga BEC-ul să îi dea posibilitatea să-și depună dosarul de candidatură conform listelor inițiale.

2. Alegeri amânate în primăvară: cel mai probabil se vor redeschide înscrierile, iar atunci listele vor fi depuse din nou.

Citește și: Barna epurează USR PLUS prin comisia de arbitraj

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă