30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăRobu cere DNA să-l ancheteze pe Fritz

Robu cere DNA să-l ancheteze pe Fritz

Curtea de Apel Timișoara a respins contestația Primăriei Timișoara privind anularea amenzii de 21 de milioane de EURO, data de Ministerul Mediului pentru neachiziționarea certificatelor verzi în 2021 de către COLTERM. Un comunicat remis presei de către Biroul de Comunicare al instituției conduse de useristul Dominic Fritz dă vina pe fosta administrație că nu a bugetat această cheltuială. În replică, Nicolae Robu cere DNA să-l ancheteze pe Dominic Fritz.

Replica celui acuzat: „un șomer în țara lui și un viceprimar dublu repetent”

Fostul primar al orașului, Nicolae Robu, a reacționat dur. ”DNA -E TIMPUL SĂ VINĂ SĂ ÎI IA! Toate au o limită! Când toată lumea știe că numărul de certificate de CO2 se comunică celor ce trebuie să le cumpere, pt un anume an (în cazul nostru: 2020), la mijlocul lunii februarie a anului următor (în cazul nostru: 2021), cu obligația cumpărării lor până la data de 30 Aprilie a acelui an următor (în cazul nostru: 2021), impostorul -șomer în țara lui!- ajuns Primar al Timișoarei, Dominic Samuel Fritz și Dublul Repetent ajuns Viceprimar, Ruben Lațcău își permit să pună amenda istorică de 21 milioane euro în sarcina administrației Robu!”, a scris Robu pe pagina sa de Facebook.

citește și: Este “Don’t Look up!” un film prost?

În ce calitate, Nicolae Robu cere DNA să-l ancheteze pe Dominic Fritz?

În calitate de contribuabil și ”ca acuzat de actualii diriguitori ai Primăriei Timișoara, solicit, cu respect, DNA, prin această declarație publică, să cerceteze cele întâmplate și să stabilească responsabilitățile conexe,” a mai scris el.

Nicolae Robu a reamintit că a cumpărat certificatele în rate și că a investit în reparațiile conductelor peste 30 de milioane de Euro din bani europeni.

Societatea de termoficare Colterm, aflată în subordinea Primăriei Timişoara, dar care a intrat în insolvenţă la începutul toamnei, trebuie să plătească o amendă de 21.000.000 de euro, pentru că nu a achiziţionat până la data de 30 aprilie certificatele verzi care compensează poluarea produsă în anul anterior. Valoarea acestor certificate verzi era de 45.000.000 de lei (aproximativ 9.000.000 de euro).

Primăria condusă de Dominic Fritz a obținut 56 de milioane de lei din fondul de rezervă al guvernului, cea mai mare sumă dată de executivul condus de Florin Cîțu autorităților locale, ca ajutor de stat pentru încălzire.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
00:01:37

 Blinken: Încetarea discuțiilor de către China privind schimbările climatice dăunează „întregii lumi”

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a descris luni (8 august) declarațiile făcute de China conform cărora va înceta cooperarea cu Statele Unite...

Sindicaliștii din educație îi dau peste nas șefului ANAF. Ca să câștigi 60.000 de euro pe an trebuie să faci zilnic 9 ore de...

Calculele teoretice nu se potrivesc cu practica. Șeful ANAF crede că profesorii care dau meditații sunt oameni bogați. Întrebarea este câte meditații trebuie să...

Proteste în țară din cauza salariilor majorate preferențial

Creșterile salariale incluse în Ordonanță de Urgență care va fi aprobată săptămâna aceasta sunt doar o fata Morgana, explică sindicaliștii pentru că, de fapt...
Ultima oră
Pe aceeași temă