9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăPreședintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a primit o delegație a Partidului Republican...

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a primit o delegație a Partidului Republican din SUA

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a primit o delegație formată din congresmani din Partidul Republican din SUA.

Întâlnirea a avut loc luni, 11 aprilie, la București.

Delegația americană a fost condusă de Kevin McCarthy, liderul minorității republicane din Camera Reprezentanților.

“Această vizită este un important semnal de sprijin pentru România și demonstrează încă o dată unitatea transatlantică impecabilă în fața agresiunii Rusiei. În acest context, am discutat despre sprijinirea unei prezențe avansate unitare a NATO pe flancul estic. Trebuie să ne concentrăm toată atenția și toate resursele pe apărarea colectivă și este crucial să avem o apărare coerentă și pe termen lung, de la Marea Baltică la Marea Neagră”, a anunțat Marcel Ciolacu într-o postare pe internet.

România trebuie să-și consolideze independența energetică. În acest context, proiectul Legii offshore va fi depus săptămâna aceasta la Parlament, i-a informat Ciolacu pe americani.

De asemenea, cu participarea SUA, în România se vor instala reactoare modulare de mici dimensiuni (SMRs).

România vrea să participe la reconstrucția Ucrainei, i-a anunțat președintele Camerei pe politicienii din Partidul Republican

“Am subliniat intenția României de a se implica în reconstrucția Ucrainei după război. Este o datorie firească pentru un stat care se dovedește un bun vecin, cât și o oportunitate economică uriașă pentru firmele românești. În acest proiect finanțat pe axa UE-SUA, România trebuie să își asume cu determinare rolul de lider regional”, a precizat președintele Camerei Deputaților.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă