10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăPNL pregătește un nou șef la Ministerul Digitalizării

PNL pregătește un nou șef la Ministerul Digitalizării

PNL pregătește un nou șef la Ministerul Digitalizării, unde postul de ministru este acum vacant.

Surse politice afirmă că noul ministru va fi Marcel Boloș. Pentru acest post ar fi fost luată în calcul și Monica Anisie, fost ministru al Educației. Anisie ar fi fost susținută pentru această funcție de președintele PNL, Florin Cîțu. „Încă nu am decis ceva. Le-am spus colegilor mei să ne mai gândim, mi-ar fi plăcut să fie o femeie totuşi la Ministerul Digitalizării, mi-ar fi plăcut să fie o femeie care să conducă acest minister. Ne uităm la variante”, declarase Florin Cîţu, marţi seară, la postul național TVR.

Totuși, se pare că PNL îl va propune ministru al Digitalizării pe Marcel Boloș.

Marcel Boloș este profesor universitar la Oradea iar la finalul anului 2021 a fost numit consilier onorific, pe probleme economice, al premierului Ciucă. Anterior, de-a lungul anului 2020, Marcel Boloș fusese ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Orban.

Postul de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării este vacant din data de 15 decembrie 2021. La acel moment, Florin Roman a demisionat din funcția de ministru, în urma unor acuzații de plagiat. Deși este vorba de Ministerul Digitalizării, pe site-ul instituției informația nu este actualizatată. Conform acestui site, ministru este Florin Claudiu Roman.

Urmărește România Liberă și pe pagina de Facebook

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă