16.3 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Partidul Pro România, obligat să-și adune calendarele ortodoxe distribuite electoral

Biroul Electoral Central a stabilit sâmbătă, prin Decizia nr. 98/2020, că Pro România a încălcat legislația care conferă exclusivitate Bisericii Ortodoxe Române asupra distribuirii și valorificării obiectelor de cult ortodoxe.

Biroul Electoral Central consideră că distibuirea de către Pro România a materialelor electorale „Calendar creştin-ortodox pe anul 2021”, cu evenimentele și sărbătorile ortodoxe de anul viitor și logo-ul formațiunii politice reprezintă, cităm: „O modalitate disimulată de campanie prin mijloace nepermise de lege, fapt ce aduce atingere desfăşurării unei campanii electorale echitabile, scopului acesteia, precum şi integrităţii, eficacităţii şi transparenţei procedurii electorale.”

Partidului Pro România îi este interzis să mai distribuie materiale electorale și este obligat să retragă din spațiul public calendarele ortodoxe distribuie. Cum tirajul oficial, imprimat pe calendarele ortodoxe, este de 2,8 milioane exemplare este evident că va fi imposibil ca partidul să le adune din zonele unde ele au fost distribuite.

Biroul Electoral Central a sesizat Poliția în vederea efectuării cercetărilor suplimentare și aplicării de sancțiuni persoanelor care au întocmit calendarele ortodoxe și le-au distribuit în perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Ultima oră
Pe aceeași temă