13.5 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Parlamentul dezbate moțiunea de cenzură. PSD a numit-o „România eşuată”

Parlamentul dezbate în plen și urmează să voteze, marți, 29 iunie 2021, moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Cîțu.

PSD a formulat textul moțiunii sub titlul „România eşuată. Recordul fantastic al Guvernului Cîţu”.

„Datoria publică bate record după record, iar de ţinta de deficit de 3% nu îşi mai aminteşte nimeni! Cu toate acestea, alocaţiile, salariile şi pensiile sunt îngheţate şi antreprenorii se plâng că statul nu le plăteşte lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Şi atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: ce aţi făcut cu banii, domnule Cîţu!?”, se menționează în textul moțiunii de cenzură.

Potrivit aceluiași text, „cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depăşit 6 lei”.

Trebuie precizat totuși că marți 29 iunie, la ora 10 dimineața, cursul euro, indicat pe site-ul BNR, era de 4,9260 lei. În privința prețului carburanților, prețul unui litru de benzină sau de motorină, la pompă, la cea mai mare rețea de stații de carburanți din București, era sub 6 lei pe litru.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă