8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban poate fi din nou premier. Peste 40 de parlamentari îl susțin

Orban poate fi din nou premier. Peste 40 de parlamentari îl susțin

Orban poate fi din nou premier întrucât este deja susținut pentru această funcție de 41 de parlamentari. Toți cei care deja și-au anunțat explicit sprijinul sunt din PNL.

Ludovic Orban nu a spus dacă ar dori să revină ca premier. El a declarat însă că România are nevoie de un guvern stabil și de un premier responsabil.

Cei 41 de parlamentari care îl vor premier pe Orban au exprimat ideea într-o scrisoare difuzată marți. Scrisoarea a fost publicată după ce guvernul Cîțu a căzut.

Orban poate fi din nou premier

“România se află într-o criză politică şi guvernamentală de mai bine de o lună de zile, declanşată în mod iresponsabil şi unilateral de prim-ministru şi soldată astăzi cu demiterea Guvernului de către Parlament. Nu există o explicaţie raţională asupra motivului pentru care România a ajuns în această situaţie critică şi nici în privinţa planului de soluţionare a crizei politice”, precizează scrisoarea celor 41 de parlamentari.

Viitorul premier va fi decis de președintele Iohannis după ce se va consulta cu partidele parlamentare. Consultările de la Cotroceni vor fi săptămâna viitoare, a anunțat șeful statului.

Ludovic Orban a mai fost premier în anul 2020. În prezent el conduce Camera Deputaților dar și-a înaintat demisia din această funcție. Demisia a fost consecința faptului că a pierdut postul de președinte PNL, în favoarea lui Florin Cîțu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă