9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăUn nou secretar de stat pentru Românii de Pretutindeni. Reacții acide pe...

Un nou secretar de stat pentru Românii de Pretutindeni. Reacții acide pe internet

Guvernul are un nou secretar de stat pentru Românii de Pretutindeni. Noul secretar de stat este de la PSD și a fost numit de premierul Nicolae Ciucă (PNL).

Noul secretar de stat, numit la 5 ianuarie 2021, este Gheorghe-Florin Cârciu. Decizia în acest sens a premierului Ciucă a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

“Vicepreședintele PSD Satu Mare, Gheorghe-Florin Cârciu a fost numit în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Decizia a fost luată miercuri, 5 Ianuarie și publicată în Monitorul Oficial. Gheorghe-Florin Cârciu este originar din Bixad. Organizația PSD Satu Mare îi dorește succes și multă putere de muncă!”, a anunțat, pe internet, filiala PSD Satu Mare.

Numirea ca responsabil pentru Românii de Pretutindeni a unui politician PSD, de către un premier PNL, se explică probabil prin negocierile între aceste două partide. Desemnarea în acest domeniu a unui secretar de stat din PSD este însă surprinzătoare, în condițiile în care PSD n-a avut relații strălucite cu diaspora. Drept dovadă, la mai multe alegeri, voturile diasporei au fost net în favoarea altor partide, nu în favoarea PSD.

“La alegerile parlamentare PSD a obtinut 3% din voturile din Diaspora”, este una dintre reacțiile apărute pe internet.

O altă reacție se referă la întregul departament al Românilor de Pretutindeni: “Si care ar fi rolul acestui departament ? Cu ce ma poate reprezenta?”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă