19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăMinistrul Apărării din Republica Moldova a sosit la București

Ministrul Apărării din Republica Moldova a sosit la București

Ministrul Apărării din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, a sosit marți la București, unde se va afla timp de două zile.

Ministrul Nosatîi a anunțat această vizită marți dimineață, printr-un mesaj postat pe internet.

„În perioada7-8 iunie curent, la invitaţia omologului meu român, Vasile Dîncu efectuez o vizită oficială în România. Voi discuta cu domnul ministru al Apărării Naționale subiecte cu privire la stadiul actual al cooperării bilaterale, situaţia regională şi despre proiectele comune direcționate spre transformarea instituţiei de apărare a Republicii Moldova, în conformitate cu standardele unei guvernări democratice. Totodată, vom vorbi despre aspirațiile țării noastre privind integrarea europeană. La Bucureşti, o să mă întâlnesc cu mai mulți factori de decizie din instituțiile de stat ale României”, a precizat Anatolie Nosatîi.

În aprilie 2022, ministrul Apărării din Republica Moldova se întâlnise, la Chișinău, cu o delegație din România condusă de Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei de Apărare din Senat.

Conform Constituției Republicii Moldova, comandantul suprem al armatei este președintele țării. Șefa statului, Maia Sandu, l-a numit pe Anatolie Nosatîi ca ministru al Apărării, anul trecut.

Republica Moldova este una dintre țările care menține serviciul militar obligatoriu – fără legătură cu actuala criză din Ucraina. În perioada aprilie – iulie 2022, în unităţile militare sunt planificați să fie încorporaţi circa 1300 de tineri din Republica Moldova. Serviciul militar în termen durează 12 luni. Cea mai recentă trecere în rezervă a fost cea din aprilie 2022. „În Moldova nu este stare de asediu și nu s-a dat ordin de mobilizare”, sublinia ministrul Nosatîi.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...
Ultima oră
Pe aceeași temă