23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăMiniștrii Apărării din România și Franța merg la baza aeriană Kogălniceanu

Miniștrii Apărării din România și Franța merg la baza aeriană Kogălniceanu

Miniștrii Apărării din România și Franța merg la baza aeriană Kogălniceanu, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN) al României.

Vizita miniștrilor Apărării din România și Franța, Vasile Dîncu și Florence Parly, are loc în ziua de duminică, 6 martie 2022. Alături de cei doi miniștri, la Kogălniceanu se va afla și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Vizita are loc în contextul în care Franța a trimis 500 de militari în România. Militarii francezi fac parte dintr-o unitate din Forța de Reacție Rapidă (NRF) a NATO, trimisă în România. Din această unitate NRF, condusă de Franța, fac parte și 300 de militari belgieni. Polonia a anunțat și ea că va trimite militari pentru unitatea NRF din România.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, anunța acum câteva zile că misiunea din România este prima din istoria NRF.

Baza Aeriană Kogălniceanu, esențială pentru Flancul Estic al NATO

La Kogălniceanu au fost repartizate un număr de șase avioane Eurofighter Typhoon, aparținând Forțelor Aeriene ale Germaniei. Ele completează protecția în spațiul aerian al României, alături de avioane F-35 ale SUA.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă