31 C
București
luni, 27 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăIohannis acceptă revocarea ministrului Justiției. Ministru interimar este Lucian Bode

Iohannis acceptă revocarea ministrului Justiției. Ministru interimar este Lucian Bode

Ministru interimar al Justiției este Lucian Bode. Președintele Iohannis a aprobarea cererea premierului Cîțu de a-l revoca pe ministrul Stelian Ion.

Aprobarea șefului statului a fost dată în dimineața zilei de joi, 2 septembrie 2021.

Stelian Ion (USR PLUS) este revocat

Stelian Ion (USR PLUS) este revocat, în ziua de joi, din funcția de ministru al Justiției în guvernul condus de premierul Florin Cîțu. Din aceeași zi, ministru interimar al Justiției este Lucian Bode (PNL).

Lucian Bode a fost propus să devină ministru interimar al Justiției chiar de premierul Cîțu. În paralel, Bode își menține și funcția de ministru de Interne în guvernul Cîțu.

Stelian Ion, ca ministru al Justiției, a refuzat să avizeze proiectul „Anghel Saligny”

Premierul Cîțu a trimis, miercuri seară, către președintele României, propunerea de revocare a lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. Cererea a fost trimisă după ce se ținuse o ședință de Guvern. În ședință, Stelian Ion, ca ministru al Justiției, a refuzat să avizeze proiectul „Anghel Saligny”.

Cîțu dorea acest aviz în ședința de Guvern de miercuri, 1 septembrie 2021. După ce ministrul Stelian Ion a refuzat să dea avizul, premierul a suspendat ședința de Guvern.

Ministru interimar al Justiției este Bode

Președintele PNL, Ludovic Orban, spunea, joi dimineață, că a fost informat de premier că vrea revocarea ministrului doar printr-un SMS. Orban consideră că a primit acel SMS ca „alibi” al lui Cîțu. Orban a primit mesajul SMS doar cu două minute înainte ca premierul să anunțe public această decizie.

În paralel, USR PLUS, din care face parte Stelian Ion, a anunțat că solicită demisia lui Florin Cîțu din funcția de premier.

În caz că nu intervine demisia premierului, USR PLUS amenință că va „susține” o moțiune de cenzură contra premierului Cîțu. Ar putea fi vorba de acea moțiune de cenzură pe care o pregătește PSD.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Peste 50% dintre profesori vor ieși la pensie în următorii 10 ani – analiză Frames

România se îndreaptă spre o criză de personal puternică în sectorul educației, în condițiile în care, în prezent, mai puțin de 1 din 10...

Iohannis pleacă la Summit-ul NATO de la Madrid

Preşedintele României, Klaus Iohannis, participă, în perioada 28-30 iunie 2022, la reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord...

Polițiștii au amendat peste 150 de conducători de biciclete și trotinete electrice

Polițiștii au amendat peste 150 de conducători de biciclete și trotinete electrice, pe parcursul a două zile, în județul Vâlcea. Sancțiunile s-au aplicat în zilele...
Ultima oră
Pe aceeași temă