5 C
București
joi, 28 octombrie 2021

Orban: Premierul trebuie să se consulte cu președintele PNL, nu am fost consultat

Premierul a obținut demiterea ministrului Justiției dar nu s-a consultat anterior cu președintele PNL.

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că nu a fost consultat ci doar „anunțat” de premierul Cîțu despre decizia de a-l demite pe ministrul Justiției, Stelian Ion.

În asemenea situații, „premierul trebuie să se consulte cu președintele PNL”, a precizat Orban, joi dimineață.

Președintele PNL spune că a fost informat de premier că vrea revocarea ministrului doar printr-un SMS. Orban consideră că a primit acel SMS ca „alibi” al lui Cîțu. Orban a primit mesajul SMS doar cu două minute înainte ca premierul să anunțe public această decizie.

Premierul a anunțat miercuri seară că propune demiterea ministrului Stelian Ion, după ce ministrul Justiției a refuzat să dea aviz pe un act normativ care ar fi aprobat proiectul de investiții „Anghel Saligny”.

Cîțu dorea acest aviz în ședința de Guvern de miercuri, 1 septembrie 2021. După ce ministrul Stelian Ion a refuzat să dea avizul, premierul a suspendat ședința de Guvern.

Premierul a obținut demiterea ministrului Justiției

Propunerea de demitere a ministrului Justiției, formulată miercuri seară, a ajuns la președintele Klaus Iohannis. Șeful statului avea la dispoziție 15 zile pentru a semna decretul de revocare a ministrului. Dar șeful statului a semnat, joi, cererea de demitere a ministrului Justiției, Stelian Ion.

Ministru interimar al Justiției urmează a fi Lucian Bode, care este și ministru de Interne în Guvernul Cîțu. Președintele Iohannis a semnat și decretul referitor la Lucian Bode, ca ministru interimar.

În paralel, USR PLUS, din care face parte Stelian Ion, a anunțat că solicită demisia lui Florin Cîțu din funcția de premier.

În caz că nu intervine demisia premierului, USR PLUS amenință că va „susține” o moțiune de cenzură contra premierului Cîțu. Ar putea fi vorba de acea moțiune de cenzură pe care o pregătește PSD.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă