15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban: Premierul trebuie să se consulte cu președintele PNL, nu am fost...

Orban: Premierul trebuie să se consulte cu președintele PNL, nu am fost consultat

Premierul a obținut demiterea ministrului Justiției dar nu s-a consultat anterior cu președintele PNL.

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că nu a fost consultat ci doar “anunțat” de premierul Cîțu despre decizia de a-l demite pe ministrul Justiției, Stelian Ion.

În asemenea situații, “premierul trebuie să se consulte cu președintele PNL”, a precizat Orban, joi dimineață.

Președintele PNL spune că a fost informat de premier că vrea revocarea ministrului doar printr-un SMS. Orban consideră că a primit acel SMS ca “alibi” al lui Cîțu. Orban a primit mesajul SMS doar cu două minute înainte ca premierul să anunțe public această decizie.

Premierul a anunțat miercuri seară că propune demiterea ministrului Stelian Ion, după ce ministrul Justiției a refuzat să dea aviz pe un act normativ care ar fi aprobat proiectul de investiții “Anghel Saligny”.

Cîțu dorea acest aviz în ședința de Guvern de miercuri, 1 septembrie 2021. După ce ministrul Stelian Ion a refuzat să dea avizul, premierul a suspendat ședința de Guvern.

Premierul a obținut demiterea ministrului Justiției

Propunerea de demitere a ministrului Justiției, formulată miercuri seară, a ajuns la președintele Klaus Iohannis. Șeful statului avea la dispoziție 15 zile pentru a semna decretul de revocare a ministrului. Dar șeful statului a semnat, joi, cererea de demitere a ministrului Justiției, Stelian Ion.

Ministru interimar al Justiției urmează a fi Lucian Bode, care este și ministru de Interne în Guvernul Cîțu. Președintele Iohannis a semnat și decretul referitor la Lucian Bode, ca ministru interimar.

În paralel, USR PLUS, din care face parte Stelian Ion, a anunțat că solicită demisia lui Florin Cîțu din funcția de premier.

În caz că nu intervine demisia premierului, USR PLUS amenință că va “susține” o moțiune de cenzură contra premierului Cîțu. Ar putea fi vorba de acea moțiune de cenzură pe care o pregătește PSD.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

UTA lui Mircea Rednic a „topit” Oțelul, la Arad

UTA Arad s-a impus cu scorul de 3-1 în fața formației Oţelul Galaţi, pe teren propriu, în etapa a șasea a play-out-ului Ligii 1. Toate...
Ultima oră
Pe aceeași temă