3.8 C
București
marți, 30 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPoliticăIgor Dodon se opune cu încrâncenare mișcări unioniste: „Unirea niciodată nu se...

Igor Dodon se opune cu încrâncenare mișcări unioniste: „Unirea niciodată nu se va produce”

Aceasta survine în contextul în care numărul localităţilor care au semnat simbolica Declaraţie de unire cu România a ajuns la 106 la sfârşitul săptămânii trecute, printre acestea numărându-se şi satul său natal Sadova, relatează portalul Deschide.md.

Pe unul din panourile postate pe pagina sa de Facebook se poate citi ”Unionismul trece, Patria rămâne. (Republica) Moldova are viitor!”, sub care preşedintele şi-a pus numele.

În postarea de pe Facebook, Igor Dodon leagă amplificarea mişcării unioniste de Anul Centenarului. ”În acest an este ceasul de vârf al unioniştilor. Aniversarea centenarului a răscolit în ei cele mai iraţionale şi întunecate emoţii şi pasiuni. Au devenit foarte perfizi şi agresivi şi, din păcate, multă lume a căzut pradă acestei isterii. Şi multe autorităţi din statul vecin şi-au arătat adevărata faţă şi intenţie”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook, citată de Deschide.md.

Dodon consideră că ”Unirea niciodată nu se va produce”, iar majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova ”condamnă ferm acţiunile unioniste”.

Săptămâna trecută, preşedintele moldovean a convocat Consiliul Suprem de Securitate, care a condamnat Declaraţiile de Unire cu România, semnate zilnic de câte 4-5 localităţi din Republica Moldova. Mai mult, el a anunţat că pregăteşte un proiect de modificare a legislaţiei prin care să fie introdusă răspunderea penală pentru ”acţiunile de destabilizare a Republicii Moldova”.

Proiectul semnării unui astfel de document a fost iniţiat de Platforma Civică Acţiunea 2012, care se aşteaptă ca, în acest an, al Centenarului Marii Uniri, în jur de 100 de localităţi din Republica Moldova să adopte o astfel de decizie, fie ea şi simbolică, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Bilanț covid 30 noiembrie. A scăzut numărul infectărilor

Bilanț covid 30 noiembrie. 1.622 de cazuri noi de COVID-19 și 1.146 de pacienți la ATI, în ultimele 24 de ore. 147 de români...

Omicron a ajuns în Europa! 9 țări în care tulpina sud-africană a făcut victime

Varianta Omicron a coronavirusului a ajuns în mai multe țări din Europa. Nouă state au confirmat primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană și...
Ultima oră
Pe aceeași temă