12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăFuziunea ALDE - Pro România e un răspuns la înțelegerea subterană PSD...

Fuziunea ALDE – Pro România e un răspuns la înțelegerea subterană PSD – PNL, susține Tăriceanu

Fuziunea ALDE – Pro România e un răspuns la înțelegerea “pe sub masă” PSD – PNL, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE.

“Finalizăm astăzi fuziunea dintre cele două partide ale noastre. Trebuie să vă spun un lucru, de ce facem această fuziune? Pentru că este reacţia sănătoasă la înţelegerea pe sub masă dintre PSD şi PNL pentru a scoate de pe scena politică partidele mai mici”, a declarat, duminică, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

În opinia acestuia, “este evident că cei mari nu au nevoie de opoziţie. Ei au nevoie de un sistem bipolar, în care să-şi paseze steagul guvernării de la unul la altul, sub deviza pe care o cunoaşteţi : La vremuri noi, tot noi!”.

Fostul premier Tăriceanu a rememorat momentul în care s-a format USL și a susținut că partidul format prin fuziunea ALDE – Pro România reprezintă “noul USL”.

“Vă aduc aminte că în 2011 răspunsul politic la criza politică creată şi amplificată de Băsescu şi PDL a fost crearea USL şi instalarea Guvernului Ponta (…). Aşa că nu ne-a rămas decât nouă, împreună, să formăm noul USL, adică partidul PRO România Social Liberal”, a explicat, duminică, fostul premier Tăriceanu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă