16 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Fuziunea ALDE – Pro România e un răspuns la înțelegerea subterană PSD – PNL, susține Tăriceanu

Fuziunea ALDE – Pro România e un răspuns la înțelegerea „pe sub masă” PSD – PNL, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE.

„Finalizăm astăzi fuziunea dintre cele două partide ale noastre. Trebuie să vă spun un lucru, de ce facem această fuziune? Pentru că este reacţia sănătoasă la înţelegerea pe sub masă dintre PSD şi PNL pentru a scoate de pe scena politică partidele mai mici”, a declarat, duminică, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

În opinia acestuia, „este evident că cei mari nu au nevoie de opoziţie. Ei au nevoie de un sistem bipolar, în care să-şi paseze steagul guvernării de la unul la altul, sub deviza pe care o cunoaşteţi : La vremuri noi, tot noi!”.

Fostul premier Tăriceanu a rememorat momentul în care s-a format USL și a susținut că partidul format prin fuziunea ALDE – Pro România reprezintă „noul USL”.

„Vă aduc aminte că în 2011 răspunsul politic la criza politică creată şi amplificată de Băsescu şi PDL a fost crearea USL şi instalarea Guvernului Ponta (…). Aşa că nu ne-a rămas decât nouă, împreună, să formăm noul USL, adică partidul PRO România Social Liberal”, a explicat, duminică, fostul premier Tăriceanu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă