12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăFostul premier PSD Grindeanu o atacă pe Ioana Mihăilă. Ce-l nemulțumește la...

Fostul premier PSD Grindeanu o atacă pe Ioana Mihăilă. Ce-l nemulțumește la raportul prezentat de ea

„V-am urmărit și vineri, la conferința de presă. Și astăzi. Cu foarte mare atenție! Și nu știu de ce să mă îngrozesc mai tare! Mai întâi, este șocant cinismul cu care vorbiți despre românii morți de COVID… Ca despre niște stocuri de mărfuri! Apoi, este grețoasă viteza cu care, din apostolii transparenței, ați devenit un soi de comisari politici ai secretomaniei, capabili să explice o dramă națională ca pe o birocratică înșiruire de erori umane! Ați inventat <cifrele agregate> în locul adevărului simplu și clar. Adevăr pe care îl așteptau și îl meritau miile de familii care și-au pierdut un om drag în timpul pandemiei…”, spune Sorin Grindeanu.

El afirmă că, în urmă cu câteva săptămâni, aflarea adevărului era pentru USR-PLUS „o chestiune de viață și de moarte”.

„Pentru care cereați demisia premierului Cîțu. Azi, îngroparea adevărului a devenit specialitatea tandemului Barna-Cioloș! De ce? Simplu! Între timp, au apărut câteva sute de posturi bănoase la șefiile și prin consiliile de administrație ale spitalelor țării… Care au devenit brusc prioritatea voastră existențială! De aceea, ați pus în balanță mărețele percepte pe care le-ați tot predicat… Într-o parte, erau 5000, 7000 sau 10000 de morți ascunși!… În cealaltă parte, niște joburi la stat, foarte bine plătite! Ce a ales să facă USR-PLUS este astăzi o întrebare retorică… Ați decis să vă înmormântați principiile… Banii… din joburile foarte bine plătite, de stat, pe care le înfierați ritualic pe când erați în Opoziție, au devenit brusc… extrem de interesanți! Ați făcut un pseudo-raport, pervers și ticălos, din care aflăm că nimeni nu e de vină. Mai aveați puțin și scriați – negru pe alb – că morții sunt singurii răspunzători!”, adaugă prim-vicepreședintele social-democrat.

 Ioana Mihăilă e acuzată de lipsă de transparență

„Am crezut că măcar astăzi, din respect pentru milioanele de români, veți veni în fața Parlamentului și veți spune numărul exact al oamenilor care au murit de COVID. Și numele vinovaților din administrația țării care au ascuns aceste date opiniei publice! Așa ar trebui să arate concluziile unui raport profesionist. Date concrete. Exacte! Cine și unde a greșit! Și cum plătește pentru greșeala făcută! În loc de așa ceva, ne-ați pus aceeași placă birocratică, cu frânturi de adevăr și multă manipulare. Totuși, după ziua de azi avem totuși două certitudini: prima, transparerența a fost doar un slogan de campanie. A doua, că – din rațiuni politico-financiare – pentru alianța USR-PLUS adevărul nu mai contează. Pentru banii aceia mulți, din tot felul de posturi și consilii de administrație, ați ales minciuna, în defavoarea adevărului. Pentru bani și propriile interese ați ascuns numărul real al deceselor de COVID. Pentru că, în final, banii și interesele voastre sunt cele care au contat întotdeauna. Nu adevărul! Nu transparența! Nu viața și sănătatea românilor! Acestea au fost doar niște lucruri care dădeau bine în campanie”, conchide social-democratul.

Anterior, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a prezentat raportul pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID realizat de comisia MS.

„Am decis să prezit datele din raport în cel mai transparent mod, așa cum am decis să fac public raportul”, a spus Mihăilă.

Ea a fost invitată în Camera Deputaților, la solicitarea Grupului parlamentar al PSD, să prezinte „Raportul preliminar întocmit de Ministerul Sănătăţii privind raportarea deceselor de Covid-19 şi clarificarea diferenţelor dintre sistemele de raportare”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

PSD Livrează: Pensiile înainte de Paște în 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis ca, în 2024, cu ocazia Paștelui Ortodox, pensiile pentru cei aproximativ 5 milioane de pensionari din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă