8.6 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Doi parlamentari se reclamă reciproc. Scandalul a început în plen

Doi parlamentari se reclamă reciproc după scandalul care s-a produs, joi, 9 septembrie, în plenul Legislativului.

Scandalul s-a produs la momentul în care USR PLUS a citit moțiunea de cenzură contra premierului Cîțu.

Cei doi deputați care se reclamă reciproc sunt George Simion (AUR) și Florin Roman (PNL). În plus, Florin Roman solicită demisia președintelui Senatului, Anca Dragu (USR PLUS).

Nemulțumirea lui Roman este că Anca Dragu a insistat să conducă ședința de plen. Roman ceruse să conducă în locul lui Dragu. Roman este vicepreședinte al Camerei Deputaților. Roman susține că îi fusese delegat dreptul de a conduce ședința în plen de către Ludovic Orban, care este președintele Camerei Deputaților.

Doi parlamentari se reclamă reciproc

„Voi depune plângere penală pentru huliganism şi distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliţia toxică USR-AUR, care în timpul şedinţei plenului reunit, m-au blocat prin forţă, huliganism, injurii şi agresiune fizică să îmi exercit mandatul constituţional!”, a anunțat Roman. Deputatul a făcut acest anunț pe Facebook.

În replică, George Simion a anunțat la Parlament că AUR va depune plângere penală contra lui Roman. În această plângere, AUR îl va acuza pe deputatul PNL „de uzurpare de calități oficiale”.

„Domnul Roman o să aibă plângere penală din partea noastră pentru uzurpare de calităţi oficiale. Nu era normal să intervină chestorul Camerei Deputaţilor să-l îndepărteze de pe acel scaun, pentru că el trebuia să cedeze microfonul”, a declarat George Simion.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă