23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăPoliticăDoi parlamentari se reclamă reciproc. Scandalul a început în plen

Doi parlamentari se reclamă reciproc. Scandalul a început în plen

Doi parlamentari se reclamă reciproc după scandalul care s-a produs, joi, 9 septembrie, în plenul Legislativului.

Scandalul s-a produs la momentul în care USR PLUS a citit moțiunea de cenzură contra premierului Cîțu.

Cei doi deputați care se reclamă reciproc sunt George Simion (AUR) și Florin Roman (PNL). În plus, Florin Roman solicită demisia președintelui Senatului, Anca Dragu (USR PLUS).

Nemulțumirea lui Roman este că Anca Dragu a insistat să conducă ședința de plen. Roman ceruse să conducă în locul lui Dragu. Roman este vicepreședinte al Camerei Deputaților. Roman susține că îi fusese delegat dreptul de a conduce ședința în plen de către Ludovic Orban, care este președintele Camerei Deputaților.

Doi parlamentari se reclamă reciproc

“Voi depune plângere penală pentru huliganism şi distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliţia toxică USR-AUR, care în timpul şedinţei plenului reunit, m-au blocat prin forţă, huliganism, injurii şi agresiune fizică să îmi exercit mandatul constituţional!”, a anunțat Roman. Deputatul a făcut acest anunț pe Facebook.

În replică, George Simion a anunțat la Parlament că AUR va depune plângere penală contra lui Roman. În această plângere, AUR îl va acuza pe deputatul PNL “de uzurpare de calități oficiale”.

“Domnul Roman o să aibă plângere penală din partea noastră pentru uzurpare de calităţi oficiale. Nu era normal să intervină chestorul Camerei Deputaţilor să-l îndepărteze de pe acel scaun, pentru că el trebuia să cedeze microfonul”, a declarat George Simion.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

Traducătorul german bazat pe inteligență artificială DeepL, evaluat la 2 miliarde de dolari

Compania germană de traduceri bazate pe inteligență artificială (AI) DeepL a fost evaluată la 2 miliarde de dolari în cadrul unei runde conduse de...

Rusia lovește o cafenea din Harkov

O lovitură aeriană rusă asupra orașului ucrainean Harkov, situat în nord-estul Ucrainei, a distrus miercuri o cafenea, a avariat o clădire rezidențială din apropiere...
Ultima oră
Pe aceeași temă