13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăPSD are viziuni comuniste, observă PNL

PSD are viziuni comuniste, observă PNL

PSD are viziuni comuniste, observă PNL, în contextul negocierilor care se poartă între cele două partide. Negocierile au ca scop rezolvarea crizei politice prin formarea unei coaliții de guvernare PSD – PNL – UDMR.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a anunțat, joi, că se negociază și o mărire a pensiilor. Aceasta este contextul în care PSD este acuzat de “viziuni comuniste”. Rareș Bogdan evaluează la circa 26 de miliarde de lei impactul bugetar al măsurilor sociale propuse de PSD. PNL consideră că statul nu are acești bani.

PNL consideră că pensiile pot crește cu cel mult 10 – 12 la sută. Această majorare s-ar putea aplica de la 1 decembrie 2021 sau de la 1 ianuarie 2022.

“Noi am anunţat o majorare la pensii de 7 la sută care era indexarea din ianuarie, şi putem, fără să dăm peste cap bugetul, să mergem spre 10 sau 11 la sută, dar nu ştiu dacă de la 1 decembrie sau de la 1 ianuarie”, a spus Rareș Bogdan.

PSD are viziuni comuniste mai ales în domeniul social

Ziua de joi, 11 noiembrie, este dedicată negocierilor pe teme de muncă și protecție socială. PSD și PNL trebuie să-și armonizeze programele politice astfel încât să devină parteneri la guvernare. PSD, ca partid de stânga, insistă pentru mărirea pensiilor și a alocațiilor pentru copii.

O temă încă nerezolvată este componența viitorului Guvern. Încă nu se știe care dintre cele două partide, PSD sau PNL, va desemna premierul. Fiecare dintre cele două partide vrea să meargă la președintele Iohannis cu o propunere de premier. PSD a anunțat de mai multe ori că nu-l acceptă ca premier pe Florin Cîțu, președintele PNL. Florin Cîțu admite că vrea să fie din nou premier. Dacă nu ajunge premier, Cîțu ar putea primi funcția de președinte al Senatului. În acest caz, funcția de președinte al Camerei Deputaților va reveni PSD.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă