9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăPoliticăCriza politicăPremierul Ciucă și președintele USR, Dacian Cioloș, se întâlnesc luni

Premierul Ciucă și președintele USR, Dacian Cioloș, se întâlnesc luni

Premierul Ciucă și președintele USR, Dacian Cioloș, se întâlnesc luni, la cererea lui Nicolae Ciucă.

Întâlnirea cu președintele USR vine după ce, în ultimele două zile, premierul desemnat a avut discuții cu lideri ai PSD. Negocierile dintre Ciucă și PSD nu au dus la o înțelegere privind susținerea guvernului Ciucă, în Parlament, de către PSD. Acesta este contextul în care Nicolae Ciucă se întâlnește, luni, 25 octombrie, cu Dacian Cioloș.

„Dacian Cioloş, preşedintele USR, se va întâlni luni, la ora 12,00, la grupul parlamentar USR, cu prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă. Întrevederea a fost cerută vineri de premierul desemnat”, a anunţat USR. Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a confirmat că va avea loc această întâlnire, printr-un anunț postat pe internet.

Chiar dacă nu se spune explicit, aceste discuții vizează readucerea USR în Coaliția de guvernare, alături de PNL și UDMR. Dacă PSD ar fi acceptat să susțină guvernul Ciucă, această negociere cu USR nu mai era necesară.

Premierul Ciucă și președintele USR, Dacian Cioloș, se întâlnesc luni

Întâlnirea este abia la ora 12 întrucât, mai înainte, Nicolae Ciucă participă la acțiunile organizate pentru Ziua Armatei Române. Nicolae Ciucă este general în rezervă și ministru interimar al Apărării.

La ceremonia din Parcul Carol participă și președintele Iohannis. De asemenea, aici se află și președintele PNL, Florin Cîțu. Acesta deține funcția de premier interimar, până ce guvernul Ciucă va fi aprobat de Parlament.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Rareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru în timpul guvernării PNL - PSD - UDMR. Chiar Rareș Bogdan a anunțat că va primi o asemenea funcție,...

Fostul principe Nicolae a fost ofertat de PNL și PSD

Fostul principe Nicolae, nepotul Regelui Mihai, a dezvăluit că a fost ofertat de PNL și PSD pentru a intra în politică, însă el a...
00:22:14

SUA au expulzat 27 de diplomați ruși – VIDEO

SUA au expulzat 27 de diplomați ruși din Ambasada Federației Ruse la Washington. Anunțul a fost făcut chiar de către ambasadorul Rusiei în SUA,...
Ultima oră
Pe aceeași temă