14.4 C
București
luni, 3 octombrie 2022
AcasăPoliticăCriza politicăPremierul Ciucă și președintele USR, Dacian Cioloș, se întâlnesc luni

Premierul Ciucă și președintele USR, Dacian Cioloș, se întâlnesc luni

Premierul Ciucă și președintele USR, Dacian Cioloș, se întâlnesc luni, la cererea lui Nicolae Ciucă.

Întâlnirea cu președintele USR vine după ce, în ultimele două zile, premierul desemnat a avut discuții cu lideri ai PSD. Negocierile dintre Ciucă și PSD nu au dus la o înțelegere privind susținerea guvernului Ciucă, în Parlament, de către PSD. Acesta este contextul în care Nicolae Ciucă se întâlnește, luni, 25 octombrie, cu Dacian Cioloș.

„Dacian Cioloş, preşedintele USR, se va întâlni luni, la ora 12,00, la grupul parlamentar USR, cu prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă. Întrevederea a fost cerută vineri de premierul desemnat”, a anunţat USR. Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a confirmat că va avea loc această întâlnire, printr-un anunț postat pe internet.

Chiar dacă nu se spune explicit, aceste discuții vizează readucerea USR în Coaliția de guvernare, alături de PNL și UDMR. Dacă PSD ar fi acceptat să susțină guvernul Ciucă, această negociere cu USR nu mai era necesară.

Premierul Ciucă și președintele USR, Dacian Cioloș, se întâlnesc luni

Întâlnirea este abia la ora 12 întrucât, mai înainte, Nicolae Ciucă participă la acțiunile organizate pentru Ziua Armatei Române. Nicolae Ciucă este general în rezervă și ministru interimar al Apărării.

La ceremonia din Parcul Carol participă și președintele Iohannis. De asemenea, aici se află și președintele PNL, Florin Cîțu. Acesta deține funcția de premier interimar, până ce guvernul Ciucă va fi aprobat de Parlament.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:18

Primarul Londrei comentează acid politica fiscală a premierului britanic Liz Truss

Primarul Londrei a luat în vizor luni (3 octombrie) politica fiscală a premierului britanic Liz Truss și a ministrului de finanțe Kwasi Kwarteng, după...

Ce înseamnă invazia Ucrainei pentru energie și cum să scăpăm de gazul lui Putin

Cum să balansăm nevoia de securitate energetică cu nevoia de o tranziție către o energie curată, dar și cum aliații NATO pot colabora pe...
00:00:52

VIDEO: Jumătate din bărbații mobilizați din regiunea rusă au fost trimiși acasă

Comisarul militar al regiunii ruse Khabarovsk a fost demis din funcție după ce jumătate din personalul nou mobilizat a fost trimis acasă, deoarece nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă