7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăPremierul Ciucă și președintele USR, Dacian Cioloș, se întâlnesc luni

Premierul Ciucă și președintele USR, Dacian Cioloș, se întâlnesc luni

Premierul Ciucă și președintele USR, Dacian Cioloș, se întâlnesc luni, la cererea lui Nicolae Ciucă.

Întâlnirea cu președintele USR vine după ce, în ultimele două zile, premierul desemnat a avut discuții cu lideri ai PSD. Negocierile dintre Ciucă și PSD nu au dus la o înțelegere privind susținerea guvernului Ciucă, în Parlament, de către PSD. Acesta este contextul în care Nicolae Ciucă se întâlnește, luni, 25 octombrie, cu Dacian Cioloș.

“Dacian Cioloş, preşedintele USR, se va întâlni luni, la ora 12,00, la grupul parlamentar USR, cu prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă. Întrevederea a fost cerută vineri de premierul desemnat”, a anunţat USR. Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a confirmat că va avea loc această întâlnire, printr-un anunț postat pe internet.

Chiar dacă nu se spune explicit, aceste discuții vizează readucerea USR în Coaliția de guvernare, alături de PNL și UDMR. Dacă PSD ar fi acceptat să susțină guvernul Ciucă, această negociere cu USR nu mai era necesară.

Premierul Ciucă și președintele USR, Dacian Cioloș, se întâlnesc luni

Întâlnirea este abia la ora 12 întrucât, mai înainte, Nicolae Ciucă participă la acțiunile organizate pentru Ziua Armatei Române. Nicolae Ciucă este general în rezervă și ministru interimar al Apărării.

La ceremonia din Parcul Carol participă și președintele Iohannis. De asemenea, aici se află și președintele PNL, Florin Cîțu. Acesta deține funcția de premier interimar, până ce guvernul Ciucă va fi aprobat de Parlament.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă