9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăPNL decide cum va negocia flexibil cu PSD și USR

PNL decide cum va negocia flexibil cu PSD și USR

PNL decide cum va negocia flexibil cu PSD și USR, pentru a reuși să formeze un nou guvern. Echipa de negociere a PNL va discuta, miercuri, acest subiect.

Această discuție în interiorul PNL a fost anunțată de președintele PNL Florin Cîțu și de fost premier desemnat Nicolae Ciucă.

Ciucă și-a depus mandatul de premier desemnat după ce a eșuat în negocierile cu PNL și USR. Ciucă avea mandat din partea conducerii PNL să formeze un guvern minoritar, doar cu miniștri din PNL și UDMR. Liderul partidului, Florin Cîțu, a sugerat că, după discuțiile de miercuri, PNL ar putea admite și miniștri din PSD sau din USR. Doar unul dintre aceste două partide va fi cooptat în viitorul guvern, alături de PNL și de UDMR.

Poziția PNL la negocieri este slăbită de faptul că președintele Cîțu nu are sprijinul integral al partidului. Unii liberali sunt de partea fostului președinte, Ludovic Orban. Orban s-a retras din grupul parlamentar PNL. Ludovic Orban a anunțat chiar că demisionează din partid dacă PNL se aliază cu PSD.

PNL decide cum va negocia flexibil dar vrea să păstreze postul de premier

Cîțu a spus că PNL va negocia cu “forțele democratice din Parlament”. Practic, președintele PNL dorește ca liberalii să negocieze în egală măsură cu PSD și cu USR. Florin Cîțu a evitat să-și exprime o preferință pentru unul dintre acești doi parteneri. Cîțu a precizat însă că PNL vrea să numească viitorul premier.

“Acum s-a permis echipei de negociere să poate să abordeze ambele partide să vadă care ar putea fi condiţiile pentru guvernare”, a explicat, la rândul său, Nicolae Ciucă.

PSD a anunțat deja că nu va vota un guvern minoritar. Cu alte cuvinte, PSD cere obligatoriu să aibă miniștri. Ar fi șapte funcții de ministru pe care le vizează PSD. Printre acestea s-ar număra cele de la Interne, Muncă și Sănătate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă