20.2 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăPoliticăCriza politicăPSD nu votează programul guvernului minoritar. Care este principala obiecție

PSD nu votează programul guvernului minoritar. Care este principala obiecție

PSD nu votează programul guvernului minoritar, format din PNL și UDMR, a anunțat, duminică, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Programul guvernului, elaborat de premierul desemnat, Nicolae Ciucă, va fi supus la vot în plenul Parlamentului.

Parlamentarii PSD nu vor vota acest program, întrucât „taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor”. Un anunț în acest sens a fost făcut duminică, pe internet, de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Cel puțin până duminică, 31 octombrie, premierul Ciucă nu a reușit să asigure un sprijin pentru guvernul și pentru programul său, nici de la PSD și nici de de la USR. Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat că premierul Ciucă are mandat doar ca să formeze un guvern minoritar. Cu alte cuvinte, Ciucă nu ar avea voie să accepte miniștri de la PSD sau USR.

Nicolae Ciucă a anunțat că, dacă nu obține sprijinul majorității parlamentarilor, va renunța la funcția de premier.

PSD nu votează programul guvernului minoritar

„PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor! Nu există niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-am transmis premierului desemnat. Nu mai măresc deloc salariul minim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîţu după ce s-a văzut cu sindicatele şi patronatele. Nu mai cresc deloc alocaţiile copiilor, nici măcar cu unica tranşă de 20% pe care Vîlceanu o anunţa acum câteva zile pentru ianuarie 2022. Nu mai majorează deloc pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunţa cu mândrie Turcan. În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Strașnicii Zdob și Zdub, isprăviți de junta progresistă

De la ABBA, Eurovision nu a mai reușit să lanseze vreun șlagăr. Motivul? Suprapolitizarea concursului muzical. La ultima ediție, de departe, progresiștii și-au dat...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 83: peste 260 de luptători din țara vecină, evacuați din Azovstal

264 de luptători ucraineni, dintre care 53 răniţi, au fost evacuaţi seara trecută din oţelăria Azovstal, a anunţat ministrul adjunct al Apărării din țara...

Macron mută decisiv pentru alegerile parlamentare: Elisabeth Borne, noul premier al Franței

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a nominalizat-o pe Elisabeth Borne, actualul ministru al Muncii, pentru funcţia de premier, în contextul remanierii decise după scrutinul prezidenţial...
Ultima oră
Pe aceeași temă