9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăPoliticăCriza politicăCiucă e dispus să renunțe la funcția de premier

Ciucă e dispus să renunțe la funcția de premier

Ciucă e dispus să renunțe la funcția de premier, dacă nu va reuși în negocierile cu partidele parlamentare. Aceste negocieri au început acum două zile, au continuat luni și încă n-au avut succes. Scopul întâlnirilor este obținerea unui vot majoritar în Parlament, în favoarea Cabinetului pe care trebuie să-l formeze premerul desemnat.

Nicolae Ciucă are acum calitatea de premier desemnat, ca urmare a propunerii PNL, pe care președintele Iohannis a acceptat-o.

Oficialul a fost întrebat luni, după întâlnirea cu președintele USR, Dacian Cioloș, care este rezultatul întâlnirii.

Ciucă, întrebat dacă renunță: „Există o altă soluție?”

Premerul desemnat a răspuns că discuțiile continuă, după ziua de luni, în zilele următoare. Cu alte cuvinte, negocierile n-au avut încă succes. Separat, înainte de întâlnirea cu Cioloș, deputatul USR Ionuț Moșteanu anunțase că USR nu va susține un guvern minoritar – adică format doar din PNL și UDMR.

Întrebat dacă-și depune mandatul în caz că nu reușește la negocieri, generalul în rezervă a răspuns cu o întrebare retorică. „Există o altă soluție?”, s-a întrebat Nicolae Ciucă.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Poștașul sună de două ori la ușă. Nu cu colindul, ci cu facturile de la electricitate și gaze

Noua lege de plafonare a prețurilor gazelor și energiei pentru populație, votată la sfârșitul lui octombrie, este încă greu de pus în practică de...

Ziua Națională în pandemie se va ține sub supravegherea medicului

Ziua Națională în pandemie va fi marcată cu măsuri speciale de protecție, decise la nivelul municipiului București și al fiecărui județ. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru...

Tom Ford: „Am râs în hohote urmărind House of Gucci”

Designerul de modă, Tom Ford a vizionat recent noul film al lui Ridley Scott, „House of Gucci”. Acesta a declarat: "Am râs în hohote...
Ultima oră
Pe aceeași temă