7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăCiucă e dispus să renunțe la funcția de premier

Ciucă e dispus să renunțe la funcția de premier

Ciucă e dispus să renunțe la funcția de premier, dacă nu va reuși în negocierile cu partidele parlamentare. Aceste negocieri au început acum două zile, au continuat luni și încă n-au avut succes. Scopul întâlnirilor este obținerea unui vot majoritar în Parlament, în favoarea Cabinetului pe care trebuie să-l formeze premerul desemnat.

Nicolae Ciucă are acum calitatea de premier desemnat, ca urmare a propunerii PNL, pe care președintele Iohannis a acceptat-o.

Oficialul a fost întrebat luni, după întâlnirea cu președintele USR, Dacian Cioloș, care este rezultatul întâlnirii.

Ciucă, întrebat dacă renunță: „Există o altă soluție?”

Premerul desemnat a răspuns că discuțiile continuă, după ziua de luni, în zilele următoare. Cu alte cuvinte, negocierile n-au avut încă succes. Separat, înainte de întâlnirea cu Cioloș, deputatul USR Ionuț Moșteanu anunțase că USR nu va susține un guvern minoritar – adică format doar din PNL și UDMR.

Întrebat dacă-și depune mandatul în caz că nu reușește la negocieri, generalul în rezervă a răspuns cu o întrebare retorică. “Există o altă soluție?”, s-a întrebat Nicolae Ciucă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă