14.4 C
București
luni, 3 octombrie 2022
AcasăPoliticăCriza politicăCiucă e dispus să renunțe la funcția de premier

Ciucă e dispus să renunțe la funcția de premier

Ciucă e dispus să renunțe la funcția de premier, dacă nu va reuși în negocierile cu partidele parlamentare. Aceste negocieri au început acum două zile, au continuat luni și încă n-au avut succes. Scopul întâlnirilor este obținerea unui vot majoritar în Parlament, în favoarea Cabinetului pe care trebuie să-l formeze premerul desemnat.

Nicolae Ciucă are acum calitatea de premier desemnat, ca urmare a propunerii PNL, pe care președintele Iohannis a acceptat-o.

Oficialul a fost întrebat luni, după întâlnirea cu președintele USR, Dacian Cioloș, care este rezultatul întâlnirii.

Ciucă, întrebat dacă renunță: „Există o altă soluție?”

Premerul desemnat a răspuns că discuțiile continuă, după ziua de luni, în zilele următoare. Cu alte cuvinte, negocierile n-au avut încă succes. Separat, înainte de întâlnirea cu Cioloș, deputatul USR Ionuț Moșteanu anunțase că USR nu va susține un guvern minoritar – adică format doar din PNL și UDMR.

Întrebat dacă-și depune mandatul în caz că nu reușește la negocieri, generalul în rezervă a răspuns cu o întrebare retorică. „Există o altă soluție?”, s-a întrebat Nicolae Ciucă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

CNSU se pune pe treabă: verifică construcțiile și siguranța barajelor din România

CNSU a decis, luni, verificarea tehnică a calității construcției și siguranței exploatării barajelor aflate în România, după ce sâmbătă noaptea a avut loc o...
00:01:01

Un antrenor de fotbal deplânge tragedia petrecută pe un stadion din Indonezia

Cei îndoliați s-au adunat luni (3 octombrie), după tragedia petrecută recent, în fața unui stadion de fotbal din Malang, din Indonezia, pentru a aduce...
00:01:26

VIDEO – Khamenei, lider suprem al Iranului: „Moartea lui Amini este un incident amar”

În primele sale remarci referitoare la moartea femeii de 22 de ani după ce a fost arestată pentru că purta haine considerate nepotrivite religiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă