31 C
București
sâmbătă, 13 august 2022
AcasăEconomieEconomie internăReacția lui Florin Cîțu, după propunerea de reducere a accizei la carburanți

Reacția lui Florin Cîțu, după propunerea de reducere a accizei la carburanți

Coaliția s-a înțeles în privința reducerii accizei cu 50% la carburanți și de prelungire a plafonării prețurilor la gaze și energie. Florin Cîțu spune că este de acord, dar măsura să fie asumată de Ministerul Finanțelor.

Potrivit înțelegerii din Coaliție, prețul carburanților ar urma să scadă cu 50%, ceea ce înseamnă o reducere de cel puțin 1 leu pe litru.

,,Noi vom fi de acord. Acum să vedem analizele Ministerului Finanțelor. Scenariile pe care le prezintă, din punctul meu, sunt optimiste. Eu sper că nu sunt prezentate doar așa să mai împușcăm un iepure, să facem această măsură pentru că ea costă 3-4 miliarde de lei. Dar dacă prețul nu scade, să luăm 3 miliarde de la buget să dăm companiilor și să nu răspundă nimeni, ar fi o problemă. Să-și asume cine va propune această măsură și consecințele ei”., a spus Cîțu.

Actuala măsură ar putea rămâne în continuare

În cazul plafonării prețului la energie, Florin Cîțu a declarat că în cazul în care noile măsuri pentru sectorul energetic, cea mai bună variantă este ca prețurile să rămână așa cum sunt acum, ca toată lumea să beneficieze.

,,Sunt mai multe variante. Guvernul va comunica când va avea varianta finală. Dar dacă nu pot fi aplicate până la finalul lunii martie, cel mai bine ar fi prelungim măsurile de acum.”, a spus Florin Cîțu.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Germania: Toate stațiile de încărcare Tesla sunt ilegale

În Germania există peste 1.800 de stații de încărcare Tesla pentru mașini electrice și toate sunt ilegale. Acest lucru este demonstrat de o investigație a...

Congresul american a adoptat definitiv planul masiv de investiții pentru climă și sănătate al lui Biden

Congresul american a adoptat definitiv planul masiv de investiţii pentru climă şi sănătate al lui Joe Biden, o victorie politică semnificativă pentru preşedintele american...
00:01:03

VIDEO: Parcurile europene se transformă în câmpii uscate – Seceta a pus stăpânire pe ele

Condițiile de secetă au transformat unele dintre cele mai faimoase parcuri urbane din Europa în câmpii uscate, cu iarbă decolorată și vegetație uscată, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă