12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăReacția lui Florin Cîțu, după propunerea de reducere a accizei la carburanți

Reacția lui Florin Cîțu, după propunerea de reducere a accizei la carburanți

Coaliția s-a înțeles în privința reducerii accizei cu 50% la carburanți și de prelungire a plafonării prețurilor la gaze și energie. Florin Cîțu spune că este de acord, dar măsura să fie asumată de Ministerul Finanțelor.

Potrivit înțelegerii din Coaliție, prețul carburanților ar urma să scadă cu 50%, ceea ce înseamnă o reducere de cel puțin 1 leu pe litru.

,,Noi vom fi de acord. Acum să vedem analizele Ministerului Finanțelor. Scenariile pe care le prezintă, din punctul meu, sunt optimiste. Eu sper că nu sunt prezentate doar așa să mai împușcăm un iepure, să facem această măsură pentru că ea costă 3-4 miliarde de lei. Dar dacă prețul nu scade, să luăm 3 miliarde de la buget să dăm companiilor și să nu răspundă nimeni, ar fi o problemă. Să-și asume cine va propune această măsură și consecințele ei”., a spus Cîțu.

Actuala măsură ar putea rămâne în continuare

În cazul plafonării prețului la energie, Florin Cîțu a declarat că în cazul în care noile măsuri pentru sectorul energetic, cea mai bună variantă este ca prețurile să rămână așa cum sunt acum, ca toată lumea să beneficieze.

,,Sunt mai multe variante. Guvernul va comunica când va avea varianta finală. Dar dacă nu pot fi aplicate până la finalul lunii martie, cel mai bine ar fi prelungim măsurile de acum.”, a spus Florin Cîțu.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

FOTO. Cort al AUR, demolat în Sectorul 3! Mihai Enache acuză: „Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa noastră”

Mihai Enache, candidatul partidului AUR la Primăria Capitalei, acuză Primăria Sectorului 3, condusă de către social-democratul Robert Negoiţă, că a demolat și confiscat un...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă