-0.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăCîțu ar fi putut fi guvernator BNR

Cîțu ar fi putut fi guvernator BNR

Cîțu ar fi putut fi guvernator al BNR, a dezvăluit Ludovic Orban.

Lui Cîțu i s-a promis că va fi guvernator BNR, dacă nu ar candida la funcția de președinte al PNL. Este vorba de alegerile din septembrie 2021. La acestea au anunțat că vor candida Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, susține că a avut o înțelegere confidențială cu premierul Florin Cîțu.

Președintele în funcție al PNL, Ludovic Orban, a dezvăluit într-o declarație la un post de televiziune că premierul Cîțu i-ar fi promis că nu va candida împotriva lui la funcția de președinte PNL.

„Nu eu am decis să candidez împotriva lui Cîțu. Cîțu a decis să candideze contra mea”, a subliniat Orban.

După cum se știe, Cîțu ar dori să fie simultan și premier, și președinte al PNL, în cazul în care va câștiga alegerile pentru funcția de președinte PNL.

Cîțu ar fi putut fi guvernator

Iată cum susține, acum, Ludovic Orban că se înțelesese cu Florin Cîțu:

„Eu – președinte al partidului, la muncă. El – premier și guvernator al BNR după ce i se termină mandatul lui Isărescu”.

Mandatul lui Mugur Isărescu în funcția de guvernator BNR se termină în anul 2024. Cîțu ar fi putut fi urmașul lui Isărescu la BNR. Până atunci, Cîțu ar fi rămas premier, iar Orban ar fi condus PNL, susține Ludovic Orban, președintele în funcție al PNL.

Guvernatorul actual al BNR, Mugur Isărescu, nu a avut încă nicio declarație legată de acest subiect. Isărescu deține funcția de guvernator BNR din timpul președintelui Ion Iliescu.

Președintele Iohannis l-a convocat pe premierul Cîțu

Șeful statului, Klaus Iohannis, l-a convocat, luni, pe premierul Florin Cîțu la Cotroceni. Discuțiile se vor referi la actuala criză politică din România. Iohannis continuă să-l susțină pe Cîțu în funcția de șef al Guvernului.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:14

O balenă cu cioc, eșuată în apele grecești, a fost salvată în ultimul moment

Mai multe persoane au încercat, vineri, să salveze o balenă cu cioc care a apărut în apele grecești, dar a eșuat în apropierea unei...

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă