9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Cîțu ar fi putut fi guvernator BNR

Cîțu ar fi putut fi guvernator al BNR, a dezvăluit Ludovic Orban.

Lui Cîțu i s-a promis că va fi guvernator BNR, dacă nu ar candida la funcția de președinte al PNL. Este vorba de alegerile din septembrie 2021. La acestea au anunțat că vor candida Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, susține că a avut o înțelegere confidențială cu premierul Florin Cîțu.

Președintele în funcție al PNL, Ludovic Orban, a dezvăluit într-o declarație la un post de televiziune că premierul Cîțu i-ar fi promis că nu va candida împotriva lui la funcția de președinte PNL.

„Nu eu am decis să candidez împotriva lui Cîțu. Cîțu a decis să candideze contra mea”, a subliniat Orban.

După cum se știe, Cîțu ar dori să fie simultan și premier, și președinte al PNL, în cazul în care va câștiga alegerile pentru funcția de președinte PNL.

Cîțu ar fi putut fi guvernator

Iată cum susține, acum, Ludovic Orban că se înțelesese cu Florin Cîțu:

„Eu – președinte al partidului, la muncă. El – premier și guvernator al BNR după ce i se termină mandatul lui Isărescu”.

Mandatul lui Mugur Isărescu în funcția de guvernator BNR se termină în anul 2024. Cîțu ar fi putut fi urmașul lui Isărescu la BNR. Până atunci, Cîțu ar fi rămas premier, iar Orban ar fi condus PNL, susține Ludovic Orban, președintele în funcție al PNL.

Guvernatorul actual al BNR, Mugur Isărescu, nu a avut încă nicio declarație legată de acest subiect. Isărescu deține funcția de guvernator BNR din timpul președintelui Ion Iliescu.

Președintele Iohannis l-a convocat pe premierul Cîțu

Șeful statului, Klaus Iohannis, l-a convocat, luni, pe premierul Florin Cîțu la Cotroceni. Discuțiile se vor referi la actuala criză politică din România. Iohannis continuă să-l susțină pe Cîțu în funcția de șef al Guvernului.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă