0.1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăȘedința dintre Iohannis și Cîțu s-a încheiat. Premierul a plecat de la...

Ședința dintre Iohannis și Cîțu s-a încheiat. Premierul a plecat de la Cotroceni

Update: S-a terminat ședința la Cotroceni. La ea au participat Klaus Iohannis și Florin Cîțu.

Premierul a plecat de la Palatul Cotroceni. Cei doi au discutat pe tema crizei guvernamentale.

În paralel, în Parlament a avut loc ședința Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului. Aceasta s-a încheiat fără rezultat, în urma retragerii reprezentanților PSD. 

Știrea inițială: Președintele Iohannis l-a convocat pe premier. Președintele Iohannis l-a convocat pe premierul Cîțu la Cotroceni. Întâlnirea este programată luni de la ora 12,30.

Întâlnirea a fost anunțată în dimineața zilei de luni, 6 septembrie, de Administrația Prezidențială. Conform acestui anunț, discuțiile vizează actuala criză politică din România.

Update: S-a terminat ședința la Cotroceni

Este de presupus că, după discuțiile de la Palatul Cotroceni, se va transmite un comunicat de presă sau o declarație de presă a șefului statului.

Se știe că președintele Iohannis este un susținător al premierului Cîțu. Funcția acestuia de șef al Guvernului este pusă de pericol de moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și pe care AUR o va susține.

USR PLUS afirmă că dorește să rămână la guvernare dar cu condiția demisiei lui Cîțu din funcția de premier.

Președintele Iohannis l-a convocat pe premier

Nu se știe dacă la întâlnirea de luni, 6 septembrie, vor asista și alte persoane. Întâlnirea se desfășoară după ce, ieri, Andrei Muraru, un consilier al șefului statului, a transmis un mesaj pe același subiect. Consilierul Muraru critica atitudinea USR PLUS.

Se știe că, anterior, Iohannis criticase noua alianță dintre USR PLUS și AUR.

„Dinamitarea Coaliţiei şi compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică şi socială”, avertiza șeful statului.

Declarația președintelui se referă la faptul că USR PLUS a anunțat o moțiune de cenzură contra premierului Cîțu. Moțiunea de cenzură va fi votată, alături de USR PLUS, de parlamentarii AUR. PSD ezită dacă să voteze sau nu moțiunea de cenzură a USR PLUS pe motiv că PSD are o moțiune proprie.

Preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat că există un risc major de adoptare a moțiunii de cenzură, din cauza numărului mare de parlamentari care o vor susţine. Totuși, PNL va apăra Guvernul Cîțu, a precizat președintele PNL.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Firma la care toți românii își asigură casa dă sume inexplicabile pe reclamă

Cu toate că este firma la care toți românii sunt obligați să își asigure casa, Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID S.A.) dă sume...

Sorin Grindeanu a semnat protocolul de colaborare pentru realizarea metroului Cluj-Napoca-Florești

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis că protocolul de colaborare pentru construcţia metroului Cluj-Napoca - Florești a fost semnat joi, potrivit agerpres.ro. "Am...

Primirea României în OCDE aduce apartenența la grupul țărilor dezvoltate, explică Anca Dragu

Primirea României în OCDE este un obiectiv la care autoritățile de la București lucrează încă din anul 2004, explică Anca Dragu, fost președinte al...
Ultima oră
Pe aceeași temă