20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăPoliticăCriza politicăCiolacu e ferm: PSD va da premierul în 2023 după ce Ciucă...

Ciolacu e ferm: PSD va da premierul în 2023 după ce Ciucă va fi șeful PNL

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seară că PSD va da premierul în anul 2023, dacă Nicolae Ciucă va prelua şefia PNL.

“În acest moment, cu certitudine, dacă domnul Nicolae Ciucă va deveni preşedintele Partidului Naţional Liberal, cu certitudine de sută la sută funcţia de prim-ministru, în mai 2023, va reveni Partidului Social Democrat. (…) Este şi normal să fie aşa (…) şi există în acest moment decizia ca eu să fiu premierul rotativ”, a afirmat Marcel Ciolacu la România TV. 

Ciolacu vrea ca PSD să aibă premierul în 2023, mai ales că Ciucă va deveni șef al PNL

Nicolae Ciucă anunță că și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al PNL, funcție rămasă vacantă după demisia lui Florin Cîțu.

„Am decis să-mi asum această responsabilitate după o discuție cu colegii și în urma analizei pe care am făcut-o asupra întregii situații politice. PNL este la guvernare și are datoria să asigure stabilitatea țării.

Dacă vom guverna bine, dacă ne vom duce la bun sfârșit obiectivele din programul de guvernare, atunci rezultatele vor fi evidente. Susținem investițiile din bugetul național și din bani europeni. Aceste investiții vor asigura tinerilor un viitor stabil, un mediu de afaceri care să poată oferi locuri de muncă la fel de bine plătite ca în vest.

„Uniți pentru o Românei stabilă și puternică” este titlul moțiunii depuse și sper că după ce o vor analiza, colegii mei o vor vota”, a spus Nicolae Ciucă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă