18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăAnca Dragu nu vrea să demisioneze din fruntea Senatului

Anca Dragu nu vrea să demisioneze din fruntea Senatului

Anca Dragu nu vrea să demisioneze. Este vorba de funcția de președinte al Senatului, pe care o deține Anca Dragu. Ea este membru USR PLUS.

“Dacă aș pleca din această funcție, parcursul moțiunii de cenzură ar fi și mai greu”, a explicat Anca Dragu.

Ca membru USR PLUS, dacă USR PLUS merge în opoziție, Anca Dragu și-ar putea pierde însă funcția. Anca Dragu nu vrea să demisioneze dar postul de președinte al Senatului este atribuit USR PLUS în calitate de participant la Coaliția de guvernare. Iar USR PLUS este pe punctul să intre în Opoziție.

Pe de altă parte, Anca Dragu admite că ea poate fi demisă printr-un vot în Senat, în condițiile în care PNL și UDMR, care au rămas în Coaliția de guvernare, au mai mulți senatori decât USR PLUS.

“Demiterea mea trebuie să se producă în plenul Senatului”, a afirmat Anca Dragu.

Anca Dragu nu vrea să demisioneze deși miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile

Astăzi, 7 septembrie 2021, toți miniștrii USR PLUS din guvernul Cîțu și-au depus demisiile la Palatul Victoria. Tot astăzi, Dan Barna și Dacian Cioloș, copreședinții USR PLUS, vor avea o întâlnire cu președintele Iohannis.

USR PLUS încearcă să depună o moțiune de cenzură contra premierului Cîțu. Moțiunea va fi probabil susținută de AUR. PSD ezită să susțină această moțiune de cenzură. PSD afirmă că își va depune propria moțiune de cenzură și că USR PLUS trebuie să voteze moțiunea PSD.

Disputa dintre USR PLUS și PNL a izbucnit după ce premierul Cîțu a propus demiterea lui Stelian Ion (USR PLUS) din funcția de ministru al Justiției iar președintele Iohannis a aprobat propunerea premierului.

Premierul Cîțu s-a supărat pe Stelian Ion pentru că acesta, în calitate de ministru al Justiției, a refuzat să dea aviz pe un act normativ care ar fi aprobat proiectul de investiții „Anghel Saligny”.

Premierul Cîțu dorea acest aviz în ședința de Guvern de miercuri, 1 septembrie 2021. După ce ministrul Stelian Ion a refuzat să dea avizul, premierul a suspendat ședința de Guvern.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă